IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Къде 10-годишни законно могат карат Porsche 911

Родители плащат по 87,50 евро за 30 минути, за да се забавляват децата им

Страстта към автомобилизма е част от традициите на Обединеното кралство. Съчетана със загрижеността за намаляване на произшествията сред младите, доведе до това, което бихме могли да наречем училища за „ранно шофиране“.

 
млади шофьори


Каква е целта? Младите хора, които най-накрая получават шофьорска книжка, да имат достатъчно увереност, защото са запознати с шофирането от години. Young Driver отдавна прилага програми за тези момчета и момичета, като им позволява да управляват Vauxhall/Opel Corsa на затворена писта, да извършват маневри за паркиране, спиране и слалом. Но току-що отиде една крачка напред, като предложи на тези непълнолетни да надградят опита си до автомобили с много висока мощност.

Поради тази причина сега предлага програма за шофиране, така че момчетата и момичетата да карат Porsche 911 Carrera 4 с 320 к.с. Mercedes SL 500 с 429 коня или Bentley Continental Flying Spur с 552 к.с. от крехка възраст, която би шокирала мозина: 10 години. Всеки от тези автомобили има своите особености, тъй като Porsche разполага с шестстепенна механична скоростна кутия и затворен покрив; Mercedes е със седемстепенна автоматична скоростна кутия и може да стане кабрио , ако времето позволява. И накрая Bentley, също автоматик, съчетаваш производителността на своя 12-цилиндров двигател с най-големия интериорен лукс.
 
 
млади шофьори


Разбира се, не всичко е толкова налудничаво, колкото звучи, защото колите имат познатата система с двоен педал и пътническата седалка винаги е заета от инструктор с официална титла Approved Driving Instructor (ADI), официален квалификация в Обединеното кралство за работа като учител в автошкола.

Разбира се, никое дете не може да се качи веднага в един от тези мощни модели, но трябва да е завършило поне половинчасова сесия с Vauxhall Corsa, демонстрирайки минимални шофьорски способности.
 
 
млади шофьори


Школата предлага още нещо интересно - момчетата и момичетата да започнат да шофират от четиригодишна възраст, като за целта разполага с автопарк от малки електрически коли.
 

Разбира се, татковците или майките ще трябва да се бръкнат с нормални суми за уроците. Цената за половин час с инструктор  зад волана на Porsche 911, Mercedes SL или Bentley Continental Flying Spur за половин час е 87,50 евро..
 

0 от 500