IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dongfeng ще разработва новата Lada

Това ще бъде напълно нов автомобил, а не ребрандиран китайски модел

АвтоВАЗ и инженерното подразделение на китайската автомобилна корпорация Dongfeng преговарят за разработването на нов модел Lada, съобщава Auto.Mail.ru.  Мениджърът на отдела за обща администрация на Dongfeng е потвърдил това пред руски журналистив кулоарите на изложението MIMS Automechanika-2023 .


Lada


„Много сме доволни от контактите с корпорацията АвтоВАЗ. Въпросът за производството на автомобили е текущ проект, но все още не е стартиран пълноценно. Ние сме в процес на преговори, но можем да помогнем  с разработката и производството на автомобила Lada, а не да ребрандираме модели с марка Dongfeng“, казва още човекът от Dongfeng.

Събеседникът отбеляза, че  концернът Dongfeng има компетенции в разработването както на пълноценен готов продукт, така и на различни звена за него. По-специално, на изложението MIMS Automechanika-2023 китайската компания демонстрира своите продукти за двигатели и трансмисии, а именно роботизирана преселективна шестстепенна скоростна кутия и хибриден силов агрегат с 1.5-литров двигател с вътрешно горене.

През юни, в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург, ръководителят на АвтоВАЗ Максим Соколов обяви, че Волжският автомобилен завод се готви да пусне заместник на автомобила Lada Granta. Новият модел ще се казва Lada Iskra и най-вероятно в неговата разработка ще имат пръст китайците от Dongfeng.


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    1-ви, и Китайците не са се родили научени. Явно си дребен и не знаеш как отначало копираха абсолютно всичко. Замогнаха се и започнаха да си взимат направо фирмите, инженерите... На руснака му е друго мисленето - на него му трябва евтино и просто, защото в тайгата няма сервизи и пътна помощ....
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    //// ( преди 7 месеца )
    Само ние произвеждаме всичко п.п. и немските компании започват да купуват платформи от китайците, между другото
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Алекс ( преди 7 месеца )
    Както обикновенно чебурашките нищо не могат да направят самостоятелно,освен раздувки и гръмогласни изявления за импортозамещение.В началото беше Фиат,след това Рено и сега Донгфенг.