fallback

Mercedes-Benz отново отряза руснаците

Компанията няма да доставя резервни части за автомобилите в Русия

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz няма да доставя резервни части за Русия през 2025 г. Това обяви отговорникът за корпоративните комуникации на марката Бенедикт Вайс, цитиран от Autonews.

Вайс отговори на запитване от руски медии, които в последно време твърдяха, че Mercedes ще възобнови доставките на части за автомобилите от марката, продадени в страната. Той също така припомни, че сделката за продажбата на бизнеса на Mercedes-Benz в Русия включва, наред с други неща, гаранционни задължения към клиентите, които бяха прехвърлени на местния инвеститор Avtodom като част от сделката, завършена през април 2023 г.

Още през август 2023 г. Mercedes-Benz изключи руските дилъри от своя софтуер като част от акциите, наложени на страната заради нападението над Украйна. Тогава от групата компании Avtodom заявиха, че натрупаният опит, знания и бази данни ще направят възможно заместването на системите на производителя в процесите на ремонт и поддръжка на автомобили Mercedes-Benz. Все пак беше обяснено, че в някои случаи липсата на достъп до онлайн-системи ще доведе до увеличаване на времето за ремонт.

В същото време автомобили Mercedes-Benz продължават да се продават на руския пазар, но по схемата за паралелен внос. По-специално моделът G-Klasse AMG е включен в списъка на най-популярните европейски автомобили, продавани по тази схема.

fallback
  • #2
    Лудория ( преди 1 час )
    Представяш ли си - наказват врага си, като не му продават стока, за да му вземат парите в брой!!! Ей това го наричам аз "мисъл". Но му купуват газта, защото нямат много алтернативи. Наистина са хаховци. Според мен, ако ще е нещо, с което искаш да изстощиш врага, продаваш му невоенни неща и му вземаш парите. Той как ще си търси пари за разплащане си е негов проблем. Ама на, популисти!
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Ужасяващо клиентско обслужване. Спраяха им първо приложенията, после беше онази шашма, кдъето бордовията не ти "регистрира" смяната дори и на фар (първо - ЗАЩО ИЗОБЩО ТОВА СЪЩЕСТВУВА!!!), сега и това. Резултатът - хората или дават луди пари, да ги карат в Грузия и обратно, правят сложни операции с разни хакери или просто ... минават на друга марка. Аааа - да сетих се! Видиш ли, някой, ще се ядоса до таква степен, че не може си кара мерджана, че ще вдигне бунт ... ха ха ха Хаховци и половина.
fallback
Последни