IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 коли, които не се страхуват от ръжда

Сред тях има дори „китайци“ с допълнителна защита от корозия

Корозията по автомобила започва с малки петна и с течение на времето може да обхване цялата каросерия. Но има коли, които не ръждясват с десетилетия.
Влажността, пътните химикали, температурните колебания и натрошеният камък влияят негативно върху тялото на автомобила. В резултат на това боята се разрушава и на местата на повреда се появява ръжда. С течение на времето, особено при излагане на влажен въздух, корозията може напълно да унищожи купето на автомобила.


ръжда


Има обаче методи, които могат да предотвратят появата на ръжда. За тази цел каросерията на съвременните автомобили се покрива фабрично с няколко слоя специални материали, което им позволява да не ръждясват до десет и повече години. 

В същото време е невъзможно да се отървете от корозията завинаги, тъй като образуването на ръжда върху железни елементи под въздействието на вода и въздух е естествен процес. Можете само да удължите живота на каросерията. Въпреки това има модели, които ръждясват по-малко от другите коли при равни обстоятелства.

Моделите в списъка са избрани от изданието Autonews, чиито експерти са проучили автомобили, използвани в държави с тежки климатични условия - като Русия, например. Въпреки това те се чувстват добре на такива места, тъй като са добре защитени.

10 коли, които не се страхуват от ръжда (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Какво правят японски ръждохранители в такава класация?
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    От село ( преди 1 час )
    Нищо не пише за Ауди А2 - 100% алумин бате... Магнит го не лови! Не че и алуминия не корозира...
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Интересно ( преди 2 часа )
    #1 Защо бълнуваш за марка, дето я няма в статията? Иноксовия Киберкамион ръждясва колкото мивката у вас. И сега за останалите - две действително неръждаеми коли: 1. BMW i3 - 100% карбон-композит. 2. Tesla Model S - 100% алуминий - купе, шаси, окачване + титанов щит на батерията отдолу.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До #2 ( преди 4 часа )
    Така е, това наистина се забелязва често. Може би дори Пасат Б5 е с малко по-добра антикорозионна защита от Б6 (изцяло поцинковано купе, като на Ауди А4 и А6).
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Боб ( преди 4 часа )
    Пасат б6 ръждясват страшно много по вратите и багажника.При Волво S80 има немалко случаи на ръжда на задните вежди.
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 7 часа )
    Това са истински автомобили, а не като неръждаемия пикап на Тесла, който ръждясва от първия дъжд. Още няма пикапи на една година но е почти сигурно че на втората вече ще имат дупки от ръждата а на третата ще са станали като автомобила на флинстоун.. ще може да се вижда асфалта като си погледнеш в краката докато шофираш.