fallback

Китайски електрически всъдеход преплува басейн

BYD YangWang U8 показа, че става и за лодка (ВИДЕО)

Китайският производител BYD редовно провежда изпитания на своите автомобили пред публика, демонстрирайки тяхната невероятна здравина, надеждност и впечатляващи възможности. Този път компанията показа на какво е способен огромният SUV YangWang 8.

Целта на теста беше да докаже, че електрическият всъдеход може да премине през дълбока вода, като стигне до брега и продължи да се движи без проблеми. Във видео, публикувано от YouTube-канала DiscoverChinaAuto, се вижда как китайският SUV влиза в басейн с дълбочина 1,6 метра. Това е достатъчно колелата да се отделят от дъното, като от BYD твърдят, че всъдеходът може да остане на повърхността до 30 минути.

За да не се допусне навлизането на вода долната част на автомобила е напълно уплътнена. Водачът отваря люка, за да позволи на въздуха да влезе в кабината. След това започва бавно да завърта огромния SUV, като периодично натиска газта. Системата за задвижване завърта четирите колела и колата се носи като лодка.

Ако се вгледате внимателно, можете да видите как системата разпределя мощността между колелата в реално време, за да принуди SUV-а да се движи в дадена посока. Електрическият мотор на всяко колело работи независимо от останалите и може да го завърти, колкото е необходимо за завиване и ускорение.

fallback
  • #24
    До 23 ( преди 37 минути )
    Гостенино психопат, само толкова ли можеш?
  • #23
    MythBuster=idiot ( преди 40 минути )
    Само басеин? Тесла може да преплува Атлантическия океан,като Титаник.Статистически е доказано.
  • #22
    До РУК ( преди 2 часа )
    Ти имаш ли някакъв опит с електромобили? Положителен ли беше или отрицателен?
  • #21
    анонимен ( преди 2 часа )
    Петре,това не е СУВ бре,а си е съвсем сериозен всъдеход и слага в малкият си джоб такива като Лендкруйзър и G класа на Мангалцедеса. Това чудовище може да завива на пета,като верижните мешини.
  • #20
    До РУК ( преди 2 часа )
    Аз споделям напълно мнението на Джим Фарли. По-голям опит ли имаш от него за да му противоречиш?
  • #19
    анонимен ( преди 2 часа )
    До 1 това е хибрид с малък двигател зареждащ батерията.Не е чиста електричка.
  • #18
    До рук ( преди 2 часа )
    Сега като отпусна напрежението със злобата която изсипа тук, Ще кажеш ли нещо с автомобилна тематика? На мен последният ми досек на автомобил беше с картинките на дъвки Турбо. Давай, Ти си с опита, А аз теоретик. Посочи ми грешките в мненията с китайското производство. Ти колко от тези 30 милиона автомобила произведе в Китай за да говориш от собствен опит? Някога някъде говорил ли си за войната в Украйна? Какъв ти е личния опит? На кой фронт беше? Хайде да говорим за бъдещето на автомобилите?
  • #17
    РУК ( преди 2 часа )
    Един съвет Мите, ще ми благодариш и пари ще спестиш! Много по здравословно е да си миеш редовно зъбите, вместо да си проветряваш тук устата с глупостите които дрънкаш нон стоп, 24 часа в денонощието! Ще си подобриш и устната хигиена, ще спестиш от пломби, а и за жена си ще имаш повече време, ще спестите от батерии!Между другото, разбрах защо батериите са ти такава страст, просто са голямо перо в семейния бюджет.С времето което прекарваш тук, разбираемо. То си човещинка. Бзъъъъъъъъ
  • #16
    РУК ( преди 2 часа )
    Дай да си говорим за реалности Мите!Хвалиш електрички,а караш дизел,хвалиш китайските производители,а най-близкия ти досег с китайската икономика е телефона ти, тениската на гърба ти и интимната играчка на жена ти!Даже хабер си нямаше как функционират дружествата там,добре, че от време на време съм добронамерен и те ограмотявам.Китайска кола никога няма да си купиш,просто защото жена ти няма да ти даде! "Да ходя на козметик в Пловдив с кола с това странно име, ти луд ли си"
  • #15
    До 12 ( преди 2 часа )
    До преди една-две години, китайците нямаха производствен капацитет за да задоволят дори собствения си автомобилен пазар. Но последните години прекалиха и в момента от 30 милиона вътрешен пазар имат производствен капацитет за 60 милиона автомобила годишно, които трябва да бъдат продадени някъде и започнаха да се оглеждат навън. Тези отвън направиха най-глупавото нещо - забраниха им да внасят, но им разрешават да построят собствени заводи. Така ще увеличат още повече производствения капацитет
fallback
Последни