fallback

Китайски електрически всъдеход преплува басейн

BYD YangWang U8 показа, че става и за лодка (ВИДЕО)

Китайският производител BYD редовно провежда изпитания на своите автомобили пред публика, демонстрирайки тяхната невероятна здравина, надеждност и впечатляващи възможности. Този път компанията показа на какво е способен огромният SUV YangWang 8.

Целта на теста беше да докаже, че електрическият всъдеход може да премине през дълбока вода, като стигне до брега и продължи да се движи без проблеми. Във видео, публикувано от YouTube-канала DiscoverChinaAuto, се вижда как китайският SUV влиза в басейн с дълбочина 1,6 метра. Това е достатъчно колелата да се отделят от дъното, като от BYD твърдят, че всъдеходът може да остане на повърхността до 30 минути.

За да не се допусне навлизането на вода долната част на автомобила е напълно уплътнена. Водачът отваря люка, за да позволи на въздуха да влезе в кабината. След това започва бавно да завърта огромния SUV, като периодично натиска газта. Системата за задвижване завърта четирите колела и колата се носи като лодка.

Ако се вгледате внимателно, можете да видите как системата разпределя мощността между колелата в реално време, за да принуди SUV-а да се движи в дадена посока. Електрическият мотор на всяко колело работи независимо от останалите и може да го завърти, колкото е необходимо за завиване и ускорение.

fallback
  • #4
    Друг Гост ( преди 5 часа )
    Според мен не е важното, че плува, а че демонстрират, че са уплътнили батерията - това е най-честата причина за пожар. Не случайно при очаквани бури с наводнения призовават да си паркираш автомобила на високо
  • #3
    анонимен ( преди 5 часа )
    Ако ми трябва лодка ще си купя,а не автомобил амфибия.Това е като русалките, хибрид между жена и риба.
  • #2
    анонимен ( преди 6 часа )
    Страхотен спортен автомобил поне на външен вид.
  • #1
    анонимен ( преди 6 часа )
    Поредния жираф който не съществува за гостенина и останалите антиелектрици, които НЕ ВЯРВАТ, че колелата на автомобила могат да се използват за движение във вода, като перки. Даже със знанията си (по-скоро липсата на такива) се опитаха да обяснят, че това няма как да стане и противоречи на физичните закони (които очевидно не знаят)
fallback
Последни