IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Opel Mokka - повече технологии и по-малко бутони

Субкомпактният SUV има интегриран ChatGPT в навигацията

Opel представи обновения Mokka четири години след дебюта на второто поколение в конкурентния субкомпактен SUV сегмент. Фейслифтът има леки визуални актуализации и малки подобрения в салона, включително нова информационно-развлекателна система. Моделът ще продължи да се предлага с бензинов двигател, като мек хибрид и напълно електрически.


Мока-1


Моделът остава разпознаваем, запазвайки характерния стил на изпълнение и пропорции. Кросоувърът е получил коригирани фарове и задни светлини с променена графика с три вертикално подредени блока, подобни на Frontera и Grandland, и нови брони.

Фейслифтът също така има нови джанти с по-впечатляващ дизайн и ще се предлага с разширена палитрата от цветове на каросерията. Във версията GS  върху каросерията са се появили тъмни лъскави елементи, които му придават спортна елегантност.

Повече промени има в интериора - нов волан, централна конзола в матово-сребърен цвят, включваща USB-C порт, по-малко бутони и лост за скорости като в Grandland, мултимедийна система с поддръжка на безжични Android Auto и Apple CarPlay и подобрен 10-инчов екран, който вече е част от стандартното оборудване. 


Мока-2


Инфотейнмънт системата разполага с приложения като при смартфоните, подобрено гласово разпознаване, интеграция на ChatGPT в навигацията и опционална180-градусова камера за обратно виждане. Освен това е намален броят на физическите бутони и превключватели, като е дадено предимство на сензорните. Фейслифтът се предлага в конфигурации Edition и GS.

Обновеният модел ще се предлага с 1,2-литров бензинов трицилиндров двигател с мощност 134 конски сили и задвижване на предните колела. Трансмисията е шестстепенна механична. Меката хибридна версия съчетава същия двигател с електрически мотор с мощност 28 к.с. и шестстепенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Електрическата версия е с мощност от 156 к.с., а батерията от 54 kWh осигурява пробег от 403 км.

Opel вече е започнала да приема предварителни поръчки за фейслифта в Германия, като доставките на модела ще започнат в края на годината. Цените започват от 26 740 евро за бензиновата версия, 29 740 евро за хибридната и 36 740 евро за електрическата.


Още снимки на обновената Mokka - вижте в галерията:

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 20 минути )
    Няма да помогне за спасението на марката. Опел си отива. Не е нужен на никого вече.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Смях и сълзи... ( преди 47 минути )
    Голям автомобил със страшен двигател!За електроварианта направо нямам думи!
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 1 час )
    На моят чекист електрика митбъстъра му намаля със 7 сантиметра.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    1ви, като 10к разлика, се замислих, че това е точно стойността на прамията която в Германия дават да покупка на е-кола. Само че "далаверата" приключва на 31.12.2024..
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 час )
    Виждаме изравняване на цените, мечтата на Теслю адреналинката електричка.Бензинова 26740 евро, електрическа 36740 евро.Разлика 10000 евро.Бензиновата с 700 км с едно зареждане, електрическата с реални 200 км (400 км с 50 км/ч). Разлика 500 км.