IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-лошите дизелови двигатели, правени в Европа

И един много здрав, но тромав като от ерата на Барни Ръбъл

В Европа семейните автомобили с дизелово гориво някога диктуваха пазара. В началото на века дори изпревариха тези на бензин. В някои страни като Белгия и Франция - дизеловите превозни средства представляваха почти 80% от пазара на нови коли.

 
дизелов мотор


Голямото им търсене принуди автомобилните производители да налагат нови двигатели с рекордна скорост. Конкуренцията стана по-жестока от всякога и се появиха новите технологии като Common Rail и Pumpe Düse.

В резултат на лудата надпревара някои дизелови двигатели, произведени в Европа, се оказаха зле направени като надеждност и здравина. Колегата ни Иво Гиевски от Slashgear (да, роден в Скопие) прави своята класация за най-лошите изпълнения по темата. Той се аргументира, че посочените дизелови мотори са избрани след личен опит, разговори с инженери, мнения по форуми и признания на самите производители.


Най-лошите дизелови двигатели, правени в Европа (ГАЛЕРИЯ)


 

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Всъщност ( преди 5 часа )
    Конструкцията "помпа-дюза" в по- примитивен вариант се използваше в старите двутактови дизели "ЯМЗ" от руснаците(лиценз на GMC".Някои нови неща всъщност са позабравени стари решения.
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    batzoro73 ( преди 5 часа )
    Най големия *** е 2,2 dci 150 kc. на Рено.Бягайте далеч от него.
  • #10
    13 rate up comment 4 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 5 часа )
    Половината *** на ВАГините-айде пак да скачат вагаджийте колко са велиги ВАГините!
  • #9
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 5 часа )
    До 6: И по кой стандарт дизела е лоша технология? 3 дезела на по 500 хил съм продал в перфектно здраве, сега хем е "нов и калпав" се каня да направя същото и с 4тия. Карал съм и бензин, и газ (ел само на тестдайв - шит). Кажи ми по кой критерий технология за двигатели милионници е много лош?
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Пропагандата издиша. ( преди 5 часа )
    На лъжите на немците за техническото превъзходство на автомобилите им вярват само *** и неграмотници.За средно интелигентен човек дори е обидно да слуша глупостите им, камоли да им вярва, да купува надцените им *** и да виси по сервизите, като редовен кръводарител!Фалитът е най-светлото им "бъдеще"!
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 часа )
    И някой спира ли те да ползваш тези 3,4 вида по-добри двигатели, или ако искаш и реактивен? Същевременно преди време четяхме новини за въвеждането на нови пътни знаци, забраняващи карането на дизелови коли. Малка разлика така да се каже.
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 5 часа )
    Не напротив много лоша технология е.Защо да карам дизел като мога да карам още няколко вида по добри задвижвания например бензин 3-4 вида хибриди електрички на газ два вида а скоро и на газови хибриди от Дачия и корейците.
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 6 часа )
    Пичове, айде да вземета да си оправите тъпата каптча или квото там се води безумната верификация на коментарите или просто да я разкарате тая дивотия! Ако ми излиза цяла снимка какво точно трябва да избера от нея?! 1 път не е проработило и щракам по 90пъти!
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 6 часа )
    Мдам... 3,0 тди е толкова лош мотор, че преди дни видях А6ца на 995 000 км. Направо се беше измъчил пича с него, ама бил мазохист та си го причинявал :D :D
  • #3
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 6 часа )
    До 1: Това не е защото дизела е лош мотор. Това е заради всеибщо настаналата простотия и нискоинтелигентна зелена пропаганда! Няма как да обясниш на глупав човек, че дизела е икономична и чиста моторизация - не му стигат гънките да разбере!