IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Белгиец разкара Tesla Cybertruck заради страх от арест

Не знаех, че е забранен в Европа, жалва се фенът на електрическия пикап

Хитът Tesla Cybertruck се продава само в САЩ, но всеки може да го купи оттам и да го внесе в своята страна. Това включва и Европа, въпреки че не е най-добрата идея.
 
 
Tesla Cybertruck


Разбра го по трудния начин белгиец, който твърди, че е първият европеец със Cybertruck (немодифициран). Но не след дълго поиска да се отърве от електрическия пикап. Каква е причината? Просто в Европа не е законно.

Този човек от крайбрежно градче недалеч от Брюж твърди, че не е знаел тези „подробности“ за Cybertruck. Затова е резервирал пикапа на Мъск. И дори го разходи по улиците в района на Фландрия, карайки шофьори и пешеходци да се объщат след него и да щракат с телефоните.

Но както съобщава местна медия, колата не се задържа дълго в гаража му. Флеминг, както е името на този на фен на Tesla, най-накрая откри, че  Cybertruck не е одобрен в Европа . А това означава, че не може да шофира по нито един път на Стария континент. “Навсякъде ще ме арестува полиция“, оплака се мъжът пред медията.

Но това стана повод за страхотен шум в цяла Белгия. “Нямах представа, че една-единствена кола ще предизвика хаос в цялата ни страна “, оправда се Флеминг. Освен всичко друго, това роди спекулации защо е искал да го препродаде: “Имах намерение да го запазя, но бяха публикувани много неистини и погрешни предположения“, оплака се той.
 
 
Tesla Cybertruck


Интересното е, че хората на Мъск приеха веднага това искане, след като е пределно ясно - Cybertruck не е одобрен в Европа. Най-достъпната опция за този електрически пикап е около 100 000 долара, макар че в началото имаше и по-евтини версии откъм 60 000. При всички случаи не е евтино. Но Флеминг бързо намери купувач, като не се посочва нито страната, нито сумата, получена от белгиеца.
 

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 2 часа )
    Да знаеш че ако пожелаваш смърт или нараняване на някого, кармата е гадна кy4ка и ти го връща с ресто. Даже разправят, че от тази година е моментална и не чака много. Искрено се надявам да бъркат и да не ти се случи нищо лошо, но бях длъжен да те предупредя да внимаваш какво пожелаваш на останалите !
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    до 3 който смуче ( преди 3 часа )
    Аз пък не ти пожелавам да умреш, но ти пожелавам да поумнееш и да разбереш, че моделът е КАМИОН и е точно толкова опасен, колкото всеки европейски камион, автобус или бус. Защото в момента си точно толкова неостър, колкото е всеки американец, който си е купил пикап да вози децата си на училище, а вечер се прибира от бара с него до предградието на 3 бири. А той е точно толкова неостър, колкото московските феодални роби, които боготвориш.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 часа )
    А как го е регистрирал? Нима е карал без номера? Явно пак смукане от пръстите е имало...
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 часа )
    Който твърди, че подобен автомобил е безопасен му пожелавам да го срещне на пешеходната пътека, аман от дебилини симпове на Елоня.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 часа )
    Само от превода в минало свършено време е ясно, че статията идва от Московия, защото те нямат минало неопределено време, което в България се използва за разказване на истории, на които еазказвачът не е присъствал. А щом идва от там и е за ЕС, 95% е пропагандна измислица. В случая е още по-ясно, че е - няма как да му го регистрират, ако не е законно да го кара по пътищата. Който вярва на подобни статии и сложи монус, не е нищо повече от подпиралка за чурчицата на ленинградската изпъни-бръчка.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 часа )
    В нашето мобиле преди около месец имаше два обявени- един в София и един във Варна.