IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридното Subaru Crosstrek ще има 1000 км пробег

Версията Strong Hybrid получава 2,5-литров боксер и два електромотора

Наскоро фотографи на автомобилни издания заснеха тестови прототипи на хибридна версия на Subaru Forester, но нейното излизане на пазара ще се състои по-късно. Японският производител представи нова модификация на по-малкия си модел - Crosstrek, която се казва Strong Hybrid и на първата време ще се предлага на вътрешния пазар.


Subaru Crosstrek Strong Hybrid


Силовият агрегат на Subaru Crosstrek Strong Hybrid се състои от 2,5-литров „боксер“ със 160 к.с. и 209 Нм, монтирана отзад литиево-йонна батерия с капацитет 1,1 кВт/ч, и трансмисия с два електромотора. Единият е стартер-генератор, а другият тягови двигател със 120 к.с. и 200 Нм, като той, според Subaru, „служи като основен източник на енергия в широк спектър от ситуации“.

Системата функционира по паралелна схема, като в повечето ситуации на пътя работи електромоторът. В ситуации, когато е необходима голяма мощност, в работата се намесва и ДВГ. Управлението на двигателя и батерията е изнесено в отделен блок, което повишава ефективността на задвижващата система.


Subaru Crosstrek Strong Hybrid


Автомобилът е със задвижване на четирите колела, като задната ос се задвижва с карданен вал. От Subaru твърдят, че Crosstrek Strong Hybrid е с 20% по-икономичен бензиновия си аналог. С едно зареждане на батерията и пълен резервоар тази версия може да измине 1000 км.

Хибридният Crosstrek ще се предлага в две различни версии в Япония. Базовият модел има надпис e-Boxer, 18-цолови алуминиеви джанти, двуцветен интериор с кожен волан, черна тапицерия и 4,2-инчов мулти-информационен дисплей.


Subaru Crosstrek Strong Hybrid


По-добрият вариант EX отива крачка напред с 12,3-инчов цифров инструментален панел, GPS навигация и система EyeSight, която включва Active Lane Change Assist и Traffic Jam Assist.

0 от 500