IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Старото“ Subaru Forester се оказа по-търсено от новото

Разликата в цената не е единствената причина за интереса на купувачите

Американското подразделение на Subaru съобщи, че дилърите разполагат с много малко останали модели Subaru Forester от 2024 година. Това се дължи на факта, че купувачите все още са привлечени от по-стария модел, въпреки значителните актуализации, представени в новото шесто поколение на кросоувъра.


Subaru Forester


Въпреки факта, че 2025 Subaru Forester се появи при дилърите в Съединените щати още през пролетта на тази година, купувачите все още продължават да предпочитат неговия предшественик. Моделът от 2024 година се разпродава като топъл хляб в повечето представителства в САЩ.

Според Carscoops , позовавайки се на данни от Cars Direct, от 9 400 налични Subaru Forester в САЩ, само 950 броя са автомобили от 2024 моделна година. Автомобилният производител официално потвърди, че наистина има много малко останали 2024 Forester при дилърите, но странното е, че интересът към тях е значително по-голям.

Вероятно причината за такава популярност на предишния модел е по-ниската му цена в сравнение с новия Forester. Базовият модел от 2025 година е със стартова цена от $29 695, което е с $2 600 повече от модела, който замества. По същия начин разликата в цената варира от $1 700 до $2 630 за останалите конфигурации.

Но това не е единствената и основна причина. Явно стария модел се харесва повече. Сmоред официални данни продажбите на Forester през първата половина на 2024 година са се увеличили с 51.4%. Продадени са общо 92 849 бройки спрямо 61 310 единици през същия период на миналата година.


0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    И отново ( преди 1 месец )
    Новият Форестър в базово оборудване в САЩ е по-евтин от стария модел в България с близо 18 000 лева. Как ще ги стигнем хамериканците???
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 месец )
    Това показва и доказва, че Субару се купува от умни и технически грамотни хора. Не се лъжат лесно. И не става въпрос за 5% от цената, става въпрос за техниката.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 1 месец )
    От сега нататък така ще бъде. Старото е по малко ударено от модернизацията. А мидернизацията е сериозен проблем. Тя идва за да угоди на еко - смешниците и да разплаче инженерите и техниците.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не вярвам да пренебрегват новия модел само заради 1500 долара. По-скоро представителствата гледат да разкарат старите с големи намаления в цената.