IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа юбилейна версия на MX-5 Miata

Специалното издание е по случай 35-ата годишнината на роудстъра

Mazda показа юбилейна версия на своя емблематичен автомобил MX-5 Miata, известен и като Roadster в родината си, в чест на 35-ата годишнина на модела. Специалното издание дебютира на ежегодния Mazda Fan Festa на легендарната състезателна писта "Фуджи" в Япония, където фенове от цял свят успяха да видят за първи път новия модел.


MX-5 Miata 35th Anniversary Edition


MX-5 Miata 35th Anniversary Edition се предлага както с твърд покрив, така и с мек. Специална характеристика на модела е новият ексклузивен цвят Artisan Red Premium Metallic, по-дълбок и наситен от популярния Soul Red. Този цвят е бил използван при кросоувъра Mazda CX-90 и е четвъртият уникален цвят, създаден с помощта на техниката Takuminuri.

В салона има бежови елементи, включително седалките, стелките и централната конзола, както и логото на юбилейната серия върху подглавниците и стелките. От дясната страна на всеки модел има табела със серийния номер на автомобила.


MX-5 Miata 35th Anniversary Edition


Най-важната новина за феновете е, че моделът няма да бъде произвеждан в ограничен тираж. Това означава, че всеки ще може да закупи юбилейния MX-5 Miata, когато бъде пуснат в продажба.

Засега обаче японската компания не споменава кога ще стане това, не е обявила и цената на автомобила. Не е ясно още и дали роудстърът ще бъде пуснат в продажба извън Япония.


Още снимки на модела - в галерията:


0 от 500