IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилър на Ferrari съди клиент за продажба на Purosangue

Собственикът е трябвало да предложи автомобила на търговеца, от който го е купил

Какво може да по-хубаво от това да притежаваш Ferrari Purosangue? Да го задържиш, докато изчезне от пазара, и след това да го продадеш с огромна печалба. Дилър на марката от Тексас обаче счита това за измама и съди клиент за продажбата на собствената му кола.


Ferrari Purosangue


Представителството на Ferrari в Хюстън заведе дело срещу бившия собственик на Purosangue - Тод Карлсън, за нарушаване на договор, в който е записано, че именно дилърът е първата опция при продажба на луксозния SUV. Това означава, че ако Карлсън реши са продава колата, той трябва да я предложи на компанията, от която е я купил.

Тази клауза от договора за евентуална продажба на колата важи в продължение на 18 месеца след доставката, която е през юни 2024 г. Не се посочва каква сума ще трябва да заплати дилъра, но със сигурност той няма да има проблеми с намирането на нов собственик на Purosangue, тъй като интересът към първия SUV на Ferrari е огромен.

Със сигурност Карлсън ще изкара повече пари, ако сам продаде автомобила. В договора му обаче е записано, че ако той направи това в рамките на година и половина след покупката, трябва да заплати на дилъра Ferrari of Houston печалбата, която е направил, за да покрие правните такси. Делото все още не е влязло в съда, но по всичко изглежда, че законът е на страната на Ferrari. А случаи като този ще накарат други собственици на Purosangue да се откажат от намерението си препродадат автомобила.

Подобни случаи не са рядкост, особено през последните години. Ford, например, съди актьора и звезда от кеча Джон Сина, след като той продаде суперавтомобила си GT, а Tesla заплаши да преследва собствениците на Cybertruck, които искат да направят бързи пари от продажба на електрическия пикап.

0 от 500