IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chery показа първата си летяща кола

Прототипът развива максимална скорост от 120 км/ч

Като част от своята глобалната конференция за иновации, китайският автомобилен производител Chery показа още един нов продукт. Това е летяща кола, наречена Land and Air Vehicle. По време на демонстрационни изпитания тя прелетя 80 км. При това трябва да се отбележи, че автомобилът все още е прототип, който продължава да се усъвършенства.


Chery-1


Land and Air Vehicle е хибридна летяща кола, която се състои от три части: самолет, интелигентна пилотска кабина и интелигентно шаси. Може да превключва между автономни режими на полет и наземно шофиране. Освен това излита и каца вертикално.

Този летящ автомобил няма волан и педал на газта. Изграден е върху интелигентната архитектура на Chery S2ma Mars и е проектиран да транспортира двама души едновременно. Моделът може да лети в продължение на 40 минути на височина до 1000 метра. Максималната скорост по време на полет е 120 км/ч.


Chery-2


От Chery твърдят, че използването на автомобили, които ще могат да летят на кратки разстояния, значително ще намали задръстванията. Това се отнася в огромна степен за големите градове и мегаполисите.

0 от 500