IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ексцентриците от Mansory показаха летяща кола

Проектът на тунинг-ателието не е реален автомобил, а прогноза за бъдещето

2023-та се оказа много успешна година за баварското тунинг-ателие Mansory, известно с екстравагантните си и дори кичозни проескти. Бизнесът на фирмата се развива добре на фона на нарастващото търсене на ексклузивни автомобили, като същевременно бяха представени много нови продукти, а в навечерието на Нова година човек може да мечтае за светлото бъдеще, което Mansory вижда в небето.

 
Mansory
 
 
Компанията е основана през 1989 г. от иранеца Корош Мансори. През годините фирмата си спечелва репутацията на доста ексцентрично тунинг студио, което не се страхува от най-смелите експерименти с дизайна, материалите и цветовата палитра. Смелият дизайн на моделите на Mansory е съчетан с високо ниво на инженерна експертиза и клиентите наистина харесват крайния резултат.
 
През последните години бизнесът на Mansory се развива особено бързо: открит е клон на компанията в Дубай, моделната гама е значително разширена, включително чрез напълно уникални проекти, като версиите с три врати на Lamborghini Urus и Mercedes-Benz G-Class.


Mansory


Обобщавайки работата за годината, Mansory решава за първи път да представи проект, отделен от реалността - един вид прогноза за бъдещето. Екипът на Корош Мансори вярва, че в бъдеще ще пътуваме по света с летящи коли, от своя страна тунинг ателиетата ще се адаптират към новия вид транспорт и ще предлагат свои собствени версии на въздушни коли.
 
Наличните изображения показват абстрактен летящ суперавтомобил, в който можете да видите характеристиките на модерни, шосейни версии на Ferrari и Lamborghini, докато традиционно изглеждащите брони, огледалата за обратно виждане и изпускателните тръби са запазени, като сред особеностите на въздушна кола изпъкват липсата на колела, крила по долния периметър на тялото и кил, започващ от задницата и приключващ преди предното стъкло.
 
 
Mansory
 
 
Тялото на въздушния автомобил, в най-добрите традиции на Mansory, е украсено с ковано въглеродно влакно; всички малки детайли са внимателно обработени и привличат вниманието. Като цяло стилът Mansory в този проект е безпогрешен.
 
Кога точно компанията ще може да започне да настройва въздушни автомобили, може само да гадаем: разработването на летящи автомобили днес се извършва от различни стартъпи, включително от китайската марка Xpeng, чиито въздушни прототипи са възможно най-близки по дизайн до леките автомобили, но масовото произвеждане на летящи коли и цивилната им експлоатация са ограничени от липсата на нормативна уредба, тоест все още не е ясно кой и как ще сертифицира тези машини и ще на какви мерки за безопасност трябва да отговарят.
 
 
Mansory
 
 
Появата на въздушни автомобили в градовете едва ли е възможна в обозримо бъдеще, но, разбира се, можете да мечтаете за това без никакви ограничения.


0 от 500