IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И шефът на BMW поиска отмяна на забраната на ДВГ

Само така ЕС ще намали зависимостта си от Китай, категоричен е Оливер Ципсе

Европа трябва да отмени плана си за забрана на нови автомобили с емисии на изкопаеми горива от 2035 г., за да намали зависимостта от китайската верига за доставки на батерии и да използва своите технологични предимства. Това обяви главният изпълнителен директор Оливер Ципсе по време на автосалона в Париж.


BMW


Шефът на баварския концерн отдавна настоява регулаторите да разрешат на производителите на автомобили да използват различни технологии, включително алтернативни горива като електронни горива или биогорива и автомобили с водородни горивни клетки.

Ципсе е категоричен, че Европа не нуждае от нова регулаторна рамка, за да може регионът да остане конкурентоспособен. В момента обаче настроението в индустрията в региона е песимистично.

„Коригирането на целта от 100% BEV през 2035 г. като част от всеобхватен пакет за намаляване на емисиите на CO2 също би позволило на европейските производители на оригинално оборудване да разчитат по-малко на Китай за батерии“, обясни главният изпълнителен директор на BMW.

През март 2023 г. страните от ЕС одобриха закон, който изисква всички нови автомобили да имат нулеви емисии на CO2 от 2035 г. Това на практика забранява дизеловите и бензиновите превозни средства, а също така предвижда с 55% по-ниски емисии на CO2 от 2030 г. в сравнение с нивата от 2021 г.

Производителите на автомобили, сред които са BMW, VW и Renault, както и италианското правителство, призоваха целите за CO2 да бъдат разхлабени или отложени, опасявайки се от въздействието на тежки глоби поради по-ниските от очакваните продажби на EV.

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 часа )
    "Късно е либе за китка." Бай Китай е недостижим в електрокарите, вие съсипахте ценообразуването на ДВГ-тата и всеки по-голям *** град "с гордост" заявява, че не иска ДВГ-та, та сега и да отменяте забраната и да си остане тя, няма значение. Точно BMW ще просъществуват още известно време, защото имат (стара) фенска маса, а и тия с парите все при тях търчат, но като тропне баба фон ден Л. с краче '35-та и ще станат и те едни безлични електрокарчета с големи черни "решетки" отпред.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 4 часа )
    На моят алфа чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 4 часа )
    Електромобилите не се палят и взривяват.Статитически е доказано.