fallback

Leapmotor атакува пазара с кросоувър на ток за 30 000 евро

Електрическият B10 е позициониран като съперник на Kia EV3 и Hyundai Kona Electric

Китайската компания Leapmotor, в която Stellantis притежава 51%, показа нов електрически кросоувър по време на автомобилния салон в Париж. Това е моделът кросоувър Leapmotor B10, предназначен за европейските купувачи.

Той е позициониран като съперник на Kia EV3 и Hyundai Kona Electric, а цената му ще бъде около 30 000 евро. Все още обаче не е ясно на кой европейски пазар и кога ще бъде пуснат в продажба.

Leapmotor B10 е получил каросерия с гладки линии и удължен преден капак. Електрическият кросоувър има тясна LED оптика, прибиращи се дръжки на вратите, масивна броня с широк въздухозаборник и сплитер. Можете също така да бъде отбелязано щамповането на страничните врати, тъмните капаци на огледалата за обратно виждане, лидара на покрива и големите колела с джанти с много спици.

Новият продукт ще заеме своето място в гамата на марката между хечбека T03 и средноразмерния SUV C10. Електрическият кросоувър е изграден върху платформата LEAP 3.5 и достига дължина от 4,4 метра. Компанията не разкрива по-подробна информация за оборудването и електромотора.

Китайците обаче уточниха, че моделът буквално е натъпкан с различни модерни технологии, както и със системи за подпомагане на водача. Иновативността ще позволи на Leapmotor B10 ефективно да се открои сред другите представители в сегмента, а целта на компанията е моделът да стане водещ играч на европейския пазар.

Още снимки на модела - вижте в галерията:

fallback
  • #1
    MythBuster=idiot ( преди 5 часа )
    Електромобилите не се палят и взривяват.Статитически е доказано.
fallback
Последни