IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайска марка ще краде клиенти от Tesla и Dacia в Европа

Leapmptor започна прием на поръчки за два достъпни електромобила

Китайската компания Leapmotor обяви началото на приема на поръчки за бюджетни електрически автомобили в Европа, съобщава агенция Reuters. Идеята на азиатския производител, в който Stellantis притежава 51%, е да се конкурира с две от популярните марки на Стария континент - Dacia и Tesla.


Leapmotor T03


В края на септември европейците ще могат за закупят компактния автомобил T03 (на снимката) на цена от 18 900 евро, като именно той ще се конкурира с Dacia Spring. През октомври стартират и продажбите на SUV-модела C10, който е оценен на 36 400 eвро. Първоначално двата електромобила ще бъдат достъпни в общо 13 държави на континента.

Leapmotor е 15-ата марка в портфолиото на Stellantis, която ще му позволи да разшири гамата си от достъпни електрически превозни средства. Първоначално T03 ще се внася от Китай, но също така ще започне производство в завода Stellantis в Tихи (Полша), което ще помогне да се избегнат митата върху вносните автомобили.


Leapmotor C10


Изпълнителният директор на Stellantis - Карлос Таварес, разкри, че C10 (на снимката) може да се произвежда в Европа, но подробности все още не са разкрити. Тъй като търсенето на електрически превозни средства намалява, компанията се стреми да изпълни екологичните стандарти на ЕС и да предлага електромобили на конкурентни цени.

Таварес смята, че е важно електрическите автомобили да се продават на същата цена като бензиновите модели и се противопоставя на призивите за намаляване на междинните цели за емисии на CO2, които ще влязат в сила през 2025 г.


0 от 500