IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps ще предупреждава за бързащи полицейски коли и линейки

Новата функция стартира от най-българския град на Америка, идва и в Европа

Мнозина шофьори вече се консултират с Google Maps дори за познатите им маршрути, за да проверят трафика, възможните закъснения, пътните ремонти и катастрофите. За градове като Пловдив и София е задължително, че не се знае в каква тапа ще се забиете.

 
Google Maps


Google вече ще работи с полицията, за да покаже местоположението на патрулните коли по улиците, когато има извънредна ситуация. Така шофьорите ще знаят накъде “лети“ полицейският автомобил, за да направят отрано сметка как да го пропуснат. Новата функция ще служи както в градски задръствания, но и при нормално движение.

Инициативата е част от закона „Премести се“, приет в Америка в памет на пожарникаря Скот Гилън, който губи живота си преди почти 25 години , когато е блъснат на път за спешна ситуация.

Новата функция на Google Maps ще стартира от САЩ и по-точно от щата Илинойс, в чийто най-голям град Чикаго живеят десетки хиляди българи. Показването на полицейски патрулни коли ще се извършва и в други подобни приложения като много популярното Waze. 
 
 
полиция


Полицаите ще споделят с мрежата координатите на превозното средство, което управляват, когато преценят за необходимо. Така ще показват на смартфоните на водачите как могат да бъдат от полза. 

Постепенно ще бъдат интегрирани и други важни автомобили като тези на Бърза помощ и пожарната. Скоро се очаква Google Maps да направи достъпно приложението и за Европа.
 

 

0 от 500