IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германците преминават от местни марки на китайски EV

Цената е определящият фактор за тези, които ще купуват нова кола

Дълго време германските автомобили се смятаха за стандарт за качество и надеждност. Напоследък обаче на пазара се наблюдава интересна тенденция - китайските компании, които само преди няколко години бяха възприемани като производители на бюджетни автомобили със съмнително качество, все повече привличат вниманието на европейските купувачи, и по-специално на тези в Германия.


Китайски коли


Цената определено е ключов фактор за избора, сочи проучване на Германския автомобилен клуб (ADAC). Китайските електрически автомобили струват значително по-малко от техните европейски конкуренти. Това се дължи на по-ниските производствени разходи, наличието на евтини материали и липсата на високи данъци.

Безопасността на новите коли от азиатската държава също вече не е под съмнение. Китайските производители инвестират сериозно в разработването на автомобили с усъвършенствани системи за безопасност, които са наравно с, а в някои отношения дори превъзхождат европейските си колеги. Официалната европейска програма за оценка на нови автомобили Euro NCAP потвърждава този факт, като оценява високо най-новите автомобили от Китай.

Проучване на ADAC показва още, че 74% от анкетираните германци на възраст между 30 и 39 години и 72% на възраст между 18 и 29 години обмислят покупката на китайски автомобил. За тях важни фактори са не само достъпността и безопасността, но и технологичността, модерният дизайн и екологията.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 5 минути )
    На опашки се редят даже и в неделя! Такива задръствания днес във Франкфурт, чак са викнали сини каски от ООН да помагат! Хората се бият за китайски електрички в Германия! А другаря Си е наредил вече да ги внасят и по въздух и да ги пускат с парашути! Страшна гледка е ви казвам.Говорих с хора межди 18 и 81 години и 81% от тях обмислят да си купят не една, а по 7 китайски коли, по една за всеки ден! Идвайте да не изтървете далаверата!Митее да ти платя ли ред на опашка?Дай пример!
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 33 минути )
    Какви Тесли какви китайски електрички, кола се взима на лизинг и после се разменя за нова. Едно е да си шитнеш колата с 10к лева надолу от новата друго е да се набуташ с произволна електричка и после да ти върнат 30% от цената макс.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Между "обмислят" и "преминават" има огромна разлика. И аз "обмислям" кола 2ра ръка 2020г., но май ще "премина" на такава от 2015, а много вероятно да си остана със старата
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Оня ден Киа еv6 ПОЧТИ нова ми правят оферта за 500Евро за 120 вноски, със свободни 400 кинта в края на месеца как да стане.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Качественоти китайско, не чааак толкова евтино, но е факт че немеца си брои стотинките и търси ЦЕНА и после качество.
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Вин ( преди 2 часа )
    Логично, а инвазията тепърва ще се разширява! Това още повече би трябвало да се отнася за страни като нашата, където няма причина за автомобилен национализъм:))
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 часа )
    Сега в Германия, скоро и в Япония. Там китайски хибриди.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 часа )
    Почна се!