IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С електромобил от Китай до Париж през София - мисията е възможна

Един от новите играчи на пазара - Dongfeng, готви сериозна инвазия и у нас

Китайският производител Dongfeng навлиза сериозно на пазарите в Европа, като отскоро има представителство и в България. За да засили интереса към моделите си, компанията ще участва на автосалона в Париж, като избра интересен начин за транспортирането им от фабриката в Ухан до френската столица, а именно - колите се придвижват на собствен ход.


DONGFENG


Една от спирките по пътя към Париж е София, където автомобилите на Dongfeng прекараха няколко часа пред автосалона на марката. Преди това те са изминали над 8000 км, което е отнело 20 дни, но по-интересното е, че сред колите има и изцяло електрически модели, като идеята на организаторите на пътуването е да покажат, че този тип превозни средства за подходящи за дълги пътешествия.

След изложението в Париж китайската марка ще участва и на „Автомобилен салон София 2024“, където ще покаже 8 от новите си модели. За да подкрепи разширяването на гамата си, българското представителство на Dongfeng планира откриването на нови дилърски центрове в ключови градове на страната. В София вече има два шоурума на марката, а до края на годината предстои отваряне и на представителство в Пловдив.


DONGFENG


До момента „Чайна Мотор Къмпани“ АД, част от „Авто Юнион“ ЕАД, официален партньор и вносител за българския пазар на автомобили с марката Dongfeng, е продал близо 700 автомобила с марката Dongfeng, като 400 от тях са реализирани през 2024 година. Очаква се до края на годината пазарният дял на марката да достигне 2.5%, като вече са направени поръчки за 130 нови автомобила.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 26 минути )
    Чудесно, но защо са толкова грозни?
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 32 минути )
    Точно обратното.Това само доказва,че електромобилите не вършат работа за дълъг път.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 34 минути )
    На собствен ход ама друг път!!! По случайност се засякох точно с тези автомобили на Тракия на входа на София в събота около 13ч. Това сивото беше на платформа, теглена от бус (дизелов!). Загледах ги, защото са ми непознати форми, а номерата им не бяха европейски. Дори първоначално ми се сториха американски номера. За мен това пътуване е поредното "китайско менте". Пф, и тия щели да превземат света? Може, ама света на Интернет, където да им се радват Митьо Тротинетката и подобните му "чекисти".
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 45 минути )
    Ако направим едно бързо превключване от *** ти теории и опорни точки към реалния ти живот, тези 8 хиляди километра ги минаваш за цяла година, което са 52 седмици по 150 км и 5 минути зареждане. Това са 260 минути от живота ти, които си ИЗБРАЛ да прекарваш по бензиностанциите всяка година, без никой да те кара и принуждава. Правиш го за удоволствие. Поправи ме, ако греша нещо в сметките и твърденията си?
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 50 минути )
    Вече изчислих, че ти ако се качиш на този автомобил, дори с 80 км в час както си караш по магистралите, ще изминеш това разстояние за 100 часа. За да сме точни за 100 часа и 35 минути с включени 7 зареждания по 5 минути. Нали? Правилно ли съм разбрал гледната ти точка?
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 час )
    По 400 км на ден? Останалото време сигурно са зареждали.Всеки петролен автомобил може 2-3 пъти повече.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    8 000 км за 20 дни? Това е било само защото електромобила ги е бавил. 8000 км се изминават само с 7 спирания по пет минути, общо 35 минути почивка.