IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет грешки при избор на употребявана кола

Избягването им ще ви помогне да направите правилния избор

Закупуването на употребяван автомобил може да бъде изгодно решение, но само ако подходите правилно към този процес. Без подходяща подготовка, има няколко често срещани грешки, които могат да доведат до допълнителни разходи и разочарование. Какви са те и как да ги избегнем? Нека разгледаме най-типичните грешки.


Пет грешки при избор на употребявана кола (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 2 часа )
    Поддържания автомобил си личи! Маслото се проверява за 10 секунди дали е сменяно редовно. Отваряш капачката и всичко се вижда. Може да пъхнеш и ендоскоп да огледаш състоянието на валовете. Те са много добър индикатор за състоянието на двигателя. Ако валовете са износени смятай че и надолу ще е същото положение. На мен по принцип ми е достатъчно само да чуя и да видя как работи двигателя на студен старт. От там нататък вече почват пазарлъците.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    5-ти, при новия внос от Италия, може да се окаже, че маслото не е сменяно въобще:))
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    Покупката дори и от дилър, дето проверил, гарантирал и т.н. пак си е рисково, защото ако някой клиент попадне на "лимон" (казано по американски) дилърът може да гарантира много работи, ама скъсаните нерви са за пациента.
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 3 часа )
    Глупости..... Аз лично предпочитам колите нов внос от Италия които не са карани и поддържани в България. Дори и да е с върнат километраж и да има нещо дребно ала бала то пак е по добре от кола карана в България. В Бг с тези лоши пътища, зимата масово ръсене на сол и пясък, калпави горива, фалшиви резервни части и некадърни гаражни майстори положението е много зле. За да е читава колата трябва да е много нова или направо гаранционна. Всичко друго дето е карано дълги години в Бг е раздрънкано.
  • #4
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    Втора употреба само от официален дилър и с гаранция, най-добре на изплащане, за да се избегнат такси по прехвърляне. Преди за изтече лизинга, може да се замени с друга, да се разсрочат оставащите вноски или да се прехвърли вече с по-ниски такси. Други варианти са възможни само за евтини автомобили или за такива, които са на познати.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    Зависи за каква кола става въпрос. Като цяло при немските са най големите лимонки. Гледаш я лъскава и запазена пък тя има една камара проблеми все скъпи за отстраняване. Има просто модели които по начало са некадърно конструирани и още от нови са за скрап. Има и други които са направени за работни коне и държат на бой. На такава кола няма какво да и стане и дори да е с лош външен и да изглежда амортизирана това не е повод за притеснение щом върви. Като цяло колите от по нисък клас са по здрави.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    Като цяло покупката на кола ента употреба си е игра на руска рулетка или уцелваш или се уцелваш.Кола втора употреба само от фирмен сервиз върнати лизингови. Проверени и сигурни.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    не си взимайте кола от джамбазин.