IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ID.7 стигна рекорден пробег

Благодарение на системата Hypermiling електрическата кола измина 90 километра повече

Hypermiling е метод за максимизиране на икономиите на гориво или електроенергия. Наскоро беше използван, за да докаже, че дори електрическите автомобили, ако се използват по най-правилния начин, могат да осигурят дълъг пробег.

 
ID.7


Точно от тази гледна точка трябва да бъде гледано постижението на Volkswagen ID.7, оборудван с батерия от 84 kWh. 794-километровото пътуване на ID.7 Pro S включваше 81-километрова обиколка на юг от Цюрих (Швейцария) - пътища, магистрални участъци и селски пътища. Осем различни шофьори се редуваха в теста, воден от Феликс Еголф. Той е експерт по каране на дълги разстояния с електрически автомобили.
 
Благодарение на внимателното шофиране, Феликс Еголф и неговият екипаж успяха да се справят много повече от декларираните от компанията 709 км автономност според (поне по протокола WLTP). Средната консумация е 10,3 kWh/100 км. И в този случай резултатът е по-добър от одобрената WLTP стойност, равна на 13,6 kWh/100 км.
 
 
ID.7


VW ID.7 Pro S  успя да постигне рекорда благодарение на своята аеродинамика, която може да се похвали с коефициент на съпротивление от 0,23  В зависимост от оборудването, електрическият седан има комбиниран WLTP разход между 16,2 и 13,6 kWh/100 км. С най-благоприятното за автономност оборудване обхватът на WLTP достига 709 км. 

Volkswagen уточнява, че настройката, използвана за теста, не е най-добрата налична по отношение на обхвата с едно зареждане. Тоест, може да очакваме и още!
 
 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 6 минути )
    "заредих за 5 мин. и газовия, и бензиновия резервоари и забравих за тази задача две седмици." На 12-тия ден колко ти е пробегът с бутилка и резервоар и колко ще ти струва зареждането им след два дни за следващите 1000 километра? С електромобила ВСЯКА сутрин тръгваш с реални 300 км пробег при нужда, ако знаеш че ще минаваш ежедневните 70 километра на ден и си заредил само на 80%. 1 000 км на 2 седмици ти струват 30 лв. за ток. 780 лв на година.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До гост ( преди 14 минути )
    Доколкото разбрах Ти караш със 180 по магистралата, но ти харчи 30 лв на 150 км седмично. Почти същото е. Колкото твоя автомобил харчи 5-6 на 100 при 180 км в час, толкова и електромобилите могат да минат пробега по каталог с магистрална скорост. Но пък се умълчавате, като заговорим за градско шофиране през зимата, докато оставяш автомобила да подгрява всяка сутрин, за да закараш малката до градината, вечерно време отново подгряваш автомобила преди да идеш да я вземеш и докато я чакаш.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 18 минути )
    Супер, ама направо още утре ще си продам колата да го взема това а и то направо е без пари!
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 53 минути )
    ДО 3 - Най-чето между 65 до 75 км в час, на писта в която само се върти колата и се взимат под внимание 50 км. Защото видиш ли - в странт на чудеса, когато има лимит на скоростт, пвоечето офьори не карат на лимита или над него, ами карат на нещо средно между половината от лимита и лимита.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 55 минути )
    "WLTP"-ту на Нисана ми беше 362, ама знам, че при силен вяътр и водичка на пътя, 220 вече е ... границата. Итова, като карам с 95 на мигистралта МАКС.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 час )
    Винаги питам,с каква скорост е измерен "рекорда"?
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    10/100, 20/100, 30/100... нямат никакво значение. Важното е с колко стотинки изминавам един километър. При 100 000 вход (покупната цена на това ...ъ-ъ-ъ... нещо) и неясни цени на тока по зарядните през въпросните 709 км "съм вътре" за следващите (поне) 10 години. Да не говорим, че миналия месец за почивка (от София) до морето (т.е. път и обратно) плюс щъкане там, заредих за 5 мин. и газовия, и бензиновия резервоари и забравих за тази задача две седмици. Хайде да престанете с тези смешни ел. кари
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тези поне са честни ( преди 2 часа )
    Казали са, че са шофирали по начин по който никой няма да шофира в реалността. Да обясня преди РУК и компания да започнат да обясняват, че електромобилите харчат 30 на 100, което също може да бъде вярно но е толкова вероятно някой да ги постигне в реалността, колкото и да постигне 10 на 100. В реалността средния разход е малко под 20 за повечето шофьори.