fallback

Ето как ще изглежда новата Tesla Model Y

Juniper получава подобрена аеродинамика, както и повече пространство в салона

Tesla Model Y е най-популярният автомобил на света, така че напълно логично интересът към модернизираната му версия се повишава с всеки изминал ден. Сегашният кросоувър ще приключи жизнения си цикъл в началото на 2025 г., когато ще бъде заменен от сериозно модернизиран модел с добавка Juniper към името.

Неговите изображения се появиха в някои китайски автомобилни издания, като те показва по-остри и модерни линии на каросерията, както и нова задна част с изцяло LED осветление, преминаващо по цялата ширина на автомобила. Промените в дизайна са малко, но те придават на автомобила по-модерен и динамичен вид.

В допълнение към визуалните актуализации, Tesla работи и върху подобряването на аеродинамиката на Model Y Juniper, като целта е да се намали разхода на енергия най-вече при извънградски пътувания. Очаква се да има промени в системата за управление на захранването, като капацитетът на батерията няма да се променя, но пробегът с едно зареждане ще се увеличи.

Според информациите интериорът на Model Y също ще претърпи редица промени. Основната от тях е увеличаване на пространството в салона, което ще осигуря повече място за пътниците, без да се намалява обема на товарното отделение. Това е много важно за тези, които избират този кросоувър като семеен автомобил.

Tesla планира да започне производството на петместния Model Y Juniper в началото на 2025 г. Модификацията с шест места (има слухове за версия със седем места) ще излезе в края на 2025 г., като засега не е известно как ще се промени цената на електрическия SUV. По-вероятно е Tesla да запази цените на същите нива, за да поддържа обемите на продажби.

fallback
  • #26
    До пръцльо ( преди 15 минути )
    Ти нали не вярваше на клипове от YouTube като всички останали антиелектрици? Или както винаги фактите са факти само, ако ти харесат иначе е лъжа? Нали не му вярваше на този? Ето аз не отричам, че с водородния автомобил на Toyota 1000 км се изминават за цели 15 минути по-бързо отколкото с електромобил. Благодаря че сподели за клипа на Мирай. Изгледах го с интерес. А ти? Освен за времето за изминаване на 1000 км имаш ли да споделиш нещо друго интересно от този клип? Въпросите са и към останалите
  • #25
    анонимен ( преди 2 часа )
    Както и при Модел 3 новата е по-грозна и кичозна, а и колко да е нова тези вместо наистина нов модел пуснали един фейслифт да и надуят цената до небесата и раяйта откачиха и умреха от кеф, много сте заблудени!
  • #24
    анонимен ( преди 2 часа )
    Първо, чете се Айоник. Второ, другите са ти отговорили. Трето, Хюндай не е японска марка.
  • #23
    Hvaliprats ( преди 3 часа )
    Тротинетка, тая класация с време за 1000км дето я цитираш, видя ли къде е Тойота Мирай? Е, доста преди която и да е Тесла. Не говори за високи технологии, защото ставащ за смях.
  • #22
    Анон ( преди 3 часа )
    Господин голтак нр.20..Един Хюндай Йоник е в пъти по- малко ефективен от Тесла. Има по- голяма батерия , с 60 % по- малка мощност разликата между 500кс и 325 кс е ДРАСТИЧА. Теглото на ХЙ също е по- високо когато някога имаш подарени (не спечелени - това е невъзможно за теб) 60к евро и се чудиш каква кола да си вземеш - ще разбереш , че само Тесла е на пазара
  • #21
    Анон ( преди 3 часа )
    99% от вас не са се качвали в Тесла, а 90 % от тези 99 си мислят, че Голф е най великата кола на света. Тойота освен да пускат бомбастични заглавия нищо не правят последните години. Ел СУВ им е тотална скръб - затова сега ще префасонират БЮД. Ефективност и мощност - това е Тесла. Сега с новия М3 и с МУ имат и чудесен комфорт. Не се опитвам да Ви обърна мнението, на лузърите никой нищо не може да обясни. Пожелавам Ви да се повозите някога в новия модел 3, но след 15 г
  • #20
    Тинтири_минитири ( преди 3 часа )
    Ахаха, ще ми кажеш, че един Хюндай Йоник е по-лош от Теслата ли? :D Ходи бий челото в пода и не ме занимавай с радикализма си :)
  • #19
    анонимен ( преди 4 часа )
    "Какво има повече, което германците и китайците нямат" - Поне си имал кумовата срама да си признаеш, макар и косвено, че японците са толкова изостанали, че дори ги няма в устата на безмозъчен фен като теб. Иначе какво има Тесла? Най-вече с 30% по-висока ефективност от кой да е друг, което е повече от важно при електромобилите. А тези проценти са постигнати с десетки иновации.
  • #18
    Смях в залата ( преди 4 часа )
    "Теслата си зарежда за същото време за колкото всеки друг и пробега не е с толкова по-добър, " да ти припомня ли че един и същ 1000 км маршрут с един и същ шофьор бяха изминати за 9 часа с тесла модел 3 и 14,5 часа с Toyota безет 4x. На Това ли му казваш еднакви параметри и същите технологии?
  • #17
    До тинтири ( преди 4 часа )
    Говори в цифри, защото само психопатите обясняват технически характеристики с прилагателни. Кажи еди кой си електромобил има еди какво си ускорение и максимална скорост, зарежда 100 км за еди колко си минути с еди каква си мощност, харчи еди колко си киловатчаса на 100 км с включено отопление и еди колко си без отопление и струва по-малко от Тесла за същите параметри. За да сглобиш това доказателство ще ти трябват характеристиките на минимум 4-5 различни автомобила. Ако има, ще е китаец.
fallback
Последни