IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните марки и модели в България през 2024

Китайски бранд има 2300% ръст, новите Ferrari са двойно повече от новите Mitsubishi

След рекордните ръстове в първите шест месеца от годината, българският пазар на нови автомобили видимо забавя темпото. За септември новорегистрираните автомобили категории М1 и N1 са само 3092, на фона на 4735 през юли например, показва традиционната справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР. От началото на годината продадените нови коли са 37,742, което е с 21% повече от миналата година. При силни есенни месеци все още е възможно да бъде счупен рекордът за годишни продажби от 2008 година.
  
   
Ineos, Гудууд 2024
Производителят на офроудъри Ineos е една от марките с трицифрен ръст тази година, макар и от ниска база през 2023
   
   
Битката на върха при най-продаваните марки губи малко от интригата: в последните два месеца Skoda дръпва на предишния лидер Toyota с повече от 300 автомобила. При най-продаваните модели обаче разликата между водача Toyota Corolla и преследвача Skoda Octavia е един-единствен автомобил.
   

ТОП 10, модели

Toyota Corolla - 1466
Skoda Octavia - 1465
Dacia Sandero - 1105
Dacia Jogger - 979
Renault Clio - 922
Skoda Kamiq - 910
Kia Sportage - 850
Dacia Duster - 759
Skoda Kodiaq - 712
Skoda Superb - 700

Марката с най-голям ръст на българския пазар е китайската Forthing, произвеждана от една дъщерна компания на гиганта Dongfeng. При нея скокът спрямо миналата година е почти 2300 процента - но трябва да се има предвид, че през 2023 вносът й едва бе започнал. Трицифрени ръстове имат още производителят на високопроходими машини Ineos (650%), Isuzu (217%), Iveco (157%), Land Rover (140%, благодарение на голяма държавна поръчка), Cupra и Great Wall.

С най-сериозни спадове са Maserati (-55%), Jeep (-43%), Subaru (-40%), SsangYong/KD (-34%), Alfa Romeo (-29%).

Най-високите сегменти на пазара също се развиват отлично, ако се съди по регистрираните у нас от началото на годината 15 нови Ferrari (включително вече три Purosangue), 11 Lamborghini, по 8 Rolls-Royce и Benltey, и 7 Aston Martin.
  
        
Най-продаваните марки и модели в България, 2024 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 12 ( преди 1 минута )
    Пич, тая енергия ако успееш да я вкараш в ел.мрежата, България ще е първата държава с изцяло чиста и безплатна енергия и ден и нощ. Ти си като ядрен реактор, ама без защита. Внимавай да не гръмнеш
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 и 9 ( преди 5 минути )
    А ти си се надишал с изпарения от ауспуха и психопатията тея е избила на писане с чужди никове на глупости. Аз само ти подсказвам че изглеждаш като психопат. Държиш се като психопат. Следователно би трябвало да си психопат. Факт. Неопровержим. Доказала си го на 101%, няма смисъл да се престараваш повече. С какво и за кого са полезни психопатските ти заяждания?
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 10 ( преди 17 минути )
    Друго си е 15 годишно беенве, нали!
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 19 минути )
    Кой си купува шкоди, особено тези които са модел на 6-7 години та ви дадоха мизерната отстъпка от 20% и вие скочихте като невидели?
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 46 минути )
    Тесла е номер едно в България по продажби.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 54 минути )
    И кой ще седне да ви презарежда убиташката страница 22 пъти, за да си направите стотинките? И на всяко презареждане още по няколко евтини рекламки ще се натрапват.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    ДО 4-5-6 ( преди 59 минути )
    Пренапрегнал си се нещо. Слънцето е било жарко над твоите фотоволтаици днес.Бая ток си поел.Заземявай от време на време
  • #6
    1 rate up comment 6 rate down comment
    До 3 ( преди 1 час )
    Пак ли преизпълняваш плана за доказателства, че си психопат, като този път се представяш за някой друг за да го наклеветиш? Само че аз за разлика от Радев Димов гост турбо и всички антиелектрици които в пет години повтаряте че съществува перфето mobile А сега се опитвате да кажете че аз съм писал от ваше име, няма да чакам пет години. Просто ще подсетя останалите че психопат, който се опитва да манипулира. Опитва е ключовата дума!
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    До 3 ( преди 1 час )
    Психопатите са патологични ЛЪЖЦИ. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от МАНИПУЛАЦИЯ и ЕКСПЛОАТАЦИЯ. Когато те са поставени в ситуация да ОТГОВАРЯТ НА РЕАЛНИ ВЪПРОСИ и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан. bg.m.wikipedia.org/wiki/Психопатия
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    До 3 ( преди 1 час )
    От статията "Психопат характерни черти на психопатите. окт. 19, 2021" Кои са най-характерните черти на психопат? *липса на емпатия; Напълно безразлични са към хората, които страдат, дори когато това е близък приятел или член на семейството. *липса на угризения; Не се интересуват как тяхното поведение влияе на други хора. Не изпитват никаква вина за причиняването на болка на хората. " Т.е. ако психопатите антиелектрици ви причиняват психически тормоз, не го приемайте лично. Това е болест!