IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Близо 200 000 Jeep влизат в сервиз заради риск от пожар

Това е пореден удар по Stellantis след проблемите с ABS-а на Ram 1500

Като не върви – не върви! Финансовите резултати са надолу, исторически марки са в затруднения, работници стачкуват. Stellantis се разтресе и от чисто технически проблеми – проблем със спирачките принуди компанията да изтегли 1,23 милиона пикапа Ram 1500.
 
 
Wrangler


Агенция Reuters съобщава за нов удар – увеличен риск от пожар при два хибридни модела на марката Jeep: Wrangler 4xe (произвеждан от 2020 г. до 2024 г.) и Grand Cherokee 4xe (от 2022 г). Stellantis потвърди операцията по изтегляне, която включва общо 194 000 Plug-in хибридни SUV. Повечето от тях се движат по пътищата на Северна Америка, но близо 26 000 са продадени в други страни по света. 

Компанията оценява количеството “джипове“, реално изложени на риск от пожар, на 5%. Досега има 13 потвърдени случая, а Stellantis заяви, че рискът е ограничен до коли с изтощена батерия. В резултат на това компанията посъветва да се избягва зареждането и паркирането на автомобила до други превозни средства, докато операцията по изтеглянето приключи.
 
 
Jeep


Само преди месец  Националната администрация за безопасност на движението по пътищата наложи глобално изземване на Stellantis за новото поколение пикап Ram 1500  поради неизправност в софтуера, който управлява ABS спирането. Отнася се за колите, произведени през 2019 г., също между 2021 и 2024 г. Stellantis изтегли 1,46 милиона автомобила: 1,23 милиона в САЩ, 159 000 автомобила в Канада, 13 000 в Мексико и 61 000 извън Северна Америка (включително Европа ). 

И още! През последните месеци Stellantis върна за сервиз приблизително 33 000 превозни средства, включително Jeep Gladiator, произведени от 2020 до 2024 г., както и Jeep Wrangler (2018 до 2024 г.) поради потенциален проблем с късо съединение в арматурното табло.
 
 

 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гостенино ( преди 36 секунди )
    Но както винаги, пак изместваш темата по психопатски. Какво общо има риска от пожар и статистиката на пожарите на електромобили и ДВГ с най-продавания автомобил за годината? След като миналата година най-продавания автомобил беше електромобил, това направи ли електромобилите по пожаробезопасни? Не разбира се. Дали литиево-йонната батерия се намира в Хибрид или в електромобил, тя гори по същия начин. Разликата е, че при хибридите гори покрай резервоар пълен с бензин.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Браво ( преди 3 минути )
    "Гост ( преди 1 час )Ще кажа,Теслю Тунберг.За 2024 г най продавания автомобил ще е Тойота Корола,който е ..... хибрид."Най-после изкара топки, да изразиш лично мнение. Аз пък ще заложа че ще е Тесла модел У, Като миналата година. Отчитам факта, че засега цифрите са на твоя страна, но ако не ме лъжат тенденциите аз ще позная.. най-накрая доказа че не си мекотело, а можеш да имаш и собствено мнение, вместо да шикалкавиш, каквото и да те питат.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Гретиния ( преди 47 минути )
    Дреме ми на мекия.....
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 50 минути )
    До 1.Скъпи,купих си бански костюм тип русалка с много еротична опашка.Довечера ще получиш русалка, вместо жена.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 час )
    Ще кажа,Теслю Тунберг.За 2024 г най продавания автомобил ще е Тойота Корола,който е ..... хибрид.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 часа )
    Тротинетка,качвал ли си се изобщо в хибрид?Ползвам Приус от години,няма нищо верно в това, което казваш.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Аз говоря с факти ( преди 2 часа )
    Факти за хибридите. Технически неща. Психопата продължава да отклонява темата И да говори за приказен герой, на който са му направили статуя. Вече си толкова известен психопат че и малките деца те знаят и и тях не можеш да излъжеш. Репутацията ти те изпреварва. Репутацията на патологичен лъжец, който отклонява темата и или не желая да води технически автомобилни дискусии, като се прави на обиден или обижда останалите събеседници. Освен забавни детски приказки , нещо по темата Ще кажеш ли?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 часа )
    Поредното *** умно сравнение на Теслю адреналинката електричка.Единствената русалка е на пристанището в Копенхаген.
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Поредното доказателс ( преди 2 часа )
    Хибриди те са като русалките. Когато ти трябва жена получаваш риба. Когато ти трябва риба получаваш жена. Когато ти трябва икономичен автомобил за дълго пътуване, получаваш по-висок разход от на нехибриден модел. Когато ти потрябва безопасността, получаваш по-голям риск от пожар заради бензиновия двигател и невъзможно гасене заради батерията, която не се интересува дали се е запалила от презареждане или от пожара причинен от ДВГ