IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически коли гърмят при допир с морска вода

Властите в САЩ предупредиха собствениците на EV да ги качат нависоко заради урагана Helene

Шофьорите на EV бяха предупредени за потенциални опасности от пожар в техните коли, тъй като се появиха съобщения за подобни случаи в наводнени райони от урагана Helene. Те са призовани или да преместят колите си спешно на по-високи места, или да докладват на властите, ако не е безопасно да го направят.
 
 
наводнения, САЩ


Мощният тайфун връхлетя югоизточната част на САЩ в края на миналата седмица, като до момента има 95 жертви в 6 щата. На фона на хаоса се появиха съобщения, че наводненията със солена вода са причинили пожари и дори експлозии в електрически автомобили. 

Повечето използват литиево-йонни батерии заради тяхната енергийна ефективност и относително компактен размер. Литият е силно реактивен с вода и въпреки че е напълно безопасен при нормални условия, може да стане малка експлозия, ако бъде намокрен с морската. 

Разбира се, шофьорите трябва да имат предвид, че никога не е безопасно да се кара през наводнени места, дори и в автомобил с ДВГ. Двигателят може да стане за вторични. Предупреждението се отнася за електромобили, но и за по-малки превозни средства като колички за голф, с каквито Флорида и съседните щати са пълни. Те също разчитат на захранване от батерия.

За щастие се очаква бурята да отслабне през деня и да се разсее до утре. Но кадри от пътища с коли, които за заливани от морето, идват тези часове и от английското крайбрежие. Така че винаги трябва да имате едно наум.
 

0 от 500