IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda отива на съд заради седалки, които изгарят шофьорите

Няколко собственици на модел на японската марка са пострадали сериозно

Американски собственици на Mazda6 заведоха колективен иск, обвинявайки автомобилния производител в измама. Според тях отоплението на седалките работи толкова силно, че заплашва шофьорите с изгаряния, а компанията укрива информация за дефекта.


Mazda


Вносителите на иска твърдят, че предните седалки на Mazda6 от 2018 г. могат да бъдат опасно горещи и това да навреди сериозно на здравето на водача и пътниците. Вече има редица пострадали, като една жено дори твърди, че изгарянията са били толкова тежки, че са й останали белези.

Ищците настояват, че Mazda е знаела за този проблем от няколко години, но не е информирала потребителите за потенциалната опасност и следователно умишлено е изложила живота на клиентите на риск, като им е продавала очевидно дефектни автомобили. Жертвите твърдят, че не биха купили Mazda6 или биха поискали отстъпка, ако знаеха за дефектните седалки.


Mazda


В заведения иск се посочва още, че японският производител носи отговорност за продажбата на дефектен продукт, както и за нарушение на подразбиращата се гаранция, отговорност за небрежност на продукта, погрешно представяне, измама по общото право и нарушение на Закона за нелоялната конкуренция за бизнес и професионален кодекс на Калифорния.

Сега те искат обезщетение за загубени доходи, нетрудоспособност, медицински разходи и други икономически загуби за „сериозни наранявания, болка и страдание, увреждане, физическо увреждане, обезобразяване, психическо страдание и влошаване на заболяване или физически дефект“, както и обезщетение за „загубата на способността да се наслаждавате на живота такъв, какъвто е бил в миналото и който ще се запази в бъдещето“, цитира съдебния иск изданието Carscoops.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 21 минути )
    Колко да нагряват тия седалки, че чак белег да остави!?!? То тогава седалката трябва да е пламнала. Като ти е горещо -изключваш подгрева на седалките и отиваш в сервиз да видят за какво става дума!
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Тея пък,в Тесла изгаряш напълно в барбекю и сектантите нямат нищо против.