IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Евтин дефект може да струва милиони на BMW

Срещу баварците е заведено дело заради част, струваща 92 долара

Собственици на автомобили BMW от 2017 до 2023 г. подадоха колективен иск срещу производителя в Окръжния съд на Ню Джърси (САЩ), като исканото обезщетение е 5 милиона долара. Причината е дефект, чийто ремонтът щеше да струва само 92 долара, съобщава Carscoops.


BMW


В колективния иск се твърди, че няколко модела BMW страдат от един и същ дефект в конструкцията. Проблемът засегна собствениците на BMW 330i, 340i, M440i, M550i, 750i, X1, X3, X4, X5, X6 и X7, произведени от 2017 до 2023 г. При всички тях антената с перка на акула се отделя от покрива и водата започва да прониква в колата, увреждайки електрическата система, причинявайки корозия и съсипвайки тапицерията.

Съдейки по публикации в специализирани форуми, много собственици на BMW са се сблъскали с проблема. Самият производител е обвинен, че знае за дефекта от дълго време, но го крие и не признава ремонта като гаранционен проблем. Подмяната на дефектна перка на антената струва 92 долара, но проблемите, причинени от навлизане на вода във вътрешността и повреда на електрониката, могат да нанесат щети за хиляди долари.

Ищците твърдят нарушения на законите за защита на потребителите, невярна реклама, нарушаване на гаранцията и неоснователно обогатяване. Те настояват за обезщетение от BMW над 5 милиона долара. Делото ще се гледа от съдебно жури, а не от един съдия, което увеличава шансовете на собствениците на автомобили да спечелят.


0 от 500