IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АПИ обмисля въвеждане на винетки за Околовръстното на София

Причината е, че Столична община бави споразумение за поддръжка на пътя

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че е възможно да се стигне до въвеждане на винетки за преминаване по Софийския околовръстен път. Причината е, че Столична община бави споразумението с АПИ за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината и вече е задлъжняла със стотици хиляди лева.


околовръстен път


Досега Околовръстният път се е поддържал въз основа на споразумителни протоколи, на чиято база се поделят отговорностите по поддръжката на трасето, а жителите на София го използват, без да е необходима е-винетка, каквото се изисква за ползването на републиканска пътна мрежа.

Столична община също така вече 5 месеца не решава проблема с укрепването на надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийски околовръстен път към кв. „Бояна“ и движението не може да бъде пуснато, посочва още от АПИ. Това затруднява хиляди шофьори и предизвиква огромни задръствания в работни дни.

От Агенцията допълват, че местната власт отказва да подпише споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура” за тези дейности, с които да се даде възможност за работа. Съответно АПИ не може да предприеме необходимите дейности по укрепване на моста, тъй като имотът, в който трябва те трябва да се извършат е на Столична община.

Още по темата - вижте на bgonair.bg


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До тинтири-минтири ( преди 44 минути )
    Селчо, като не ти харесва, стой си на село и си копай картофите. По околовръстния път минават в пъти повече чужди коли, коли от провинцията, тирове и средни камиони и всякакви селчовци като тебе. Значи, софиянци да плащат за всички тях, при положение че околовръстното е национална инфраструктура и свързва двете магистрали, плюс пътя към Сърбия и вертикалния път Видин-София-Кулата.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 1 час )
    Софийското селячество за кво мрънка? Както половина България плаща за по 500 метра така и те да плащат!