IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето къде снимат новите камери за скорост в София

Устройствата ще бъдат разположени на основни булеварди в столицата

Крайпътните табла, които отчитат скоростта със зелени или червени цифри, дават около 5% грешки, но съоръженията са преместваеми и с тях се картографират местата в града, където статистически стават най-много нарушения на скоростния режим. Това разясни пред БНР Димитър Петров от отдел „Управление и анализ на трафика" в Столичната община.


камери


На базата на данните вече са определени осем локации, където ще се монтират камерите за скорост в София. Те автоматично ще регистрират номерата на автомобилите на нарушителите и ще им се изпращат актове. Местата, на които ще бъдат разположени, са по основните булеварди - Околовръстното шосе, бул. „България", „Черни връх", „Сливница" и др.

„Между 5 и 8 пъти се намалява преминаването на червен сигнал, когато има мигащо зелено. Освен това то може да се прилага и при гъвкавото управление на трафика.Към момента в нея още не е разрешено мигащото зелено, което за София е проблем, тъй като по-голямата част от светофарите в столицата работят на гъвкаво управление. Т. нар. „таймери" не са регламентирани и те могат да бъдат използвани на по-малки и стари, квартални кръстовища с по-слаб трафик", обясни още Петров.

Броячите и преди промените в наредбата, които се предлагат, бяха така заложени. Те обаче не могат да бъдат използвани на местата, където имаме т. нар. „гъвкаво управление“. При него всъщност зеленият и червеният сигнал се променят динамично на базата на датчици, които подават данни в реално време за натоварването по различните клонове на кръстовището. На практика този таймер не знае какво да покаже, тъй като не е фиксирано примерно зелено през следващите 30, 20 или 15 секунди", каза Петров.


Още по темата - вижте на bgonair.bg


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    трябва контрол и то на много места за да мирнат малко джигитите.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    С тези секундарници си тръгват на червено, а трябва за това да им взимат директно книжката, в София конкретно дори като ти светне зелено 1-3 секунди се оглеждаш за летящи на червено и тогава преминаваш!
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 4 седмици )
    Ако не са на такива хранилки как ще има бомбастични новини от типа, "За ден камери засякоха милион нарушители в София". И мисирките по сайтове, новинарски и сутрешни блокове да се подмокрят от кеф, че борят "войната по пътищата".
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    човечеството само си строи бесенка накрая изкуствения интелект ще му ритне столчето
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    дон чикен ( преди 4 седмици )
    кой е този Петров... защо не питат в някоя държава където знаят как стават нещата... шенгенска някоя...
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    преминаващ ( преди 4 седмици )
    какво намаляване минаването на червено при мигаща зелена светлина във Варна първите 5 секунди от червената се минава като на зелено мин. 3-4 коли като е натоварено
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Подкрепям напълно контрола от страна на КАТ, отричам стоянките на спорни, не особено ясни места (например Околовръстното след кръстовището с Технополис, разклона за Терминал 1/2 на бул Брюксел). Да сложат камери за средна скорост на ОП, камери около училища и детски градини, камери по светофари, където се правят изпълнения с лентите