IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ ще следи нарушителите на пътя с 20 нови камери с изкуствен интелект

Устройствата могат да засичат скоростта на няколко автомобила едновременно

Областните дирекции на МВР ще получат 20 нови мобилни камери за скорост, които бяха представени на представи на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“.


камери

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Устройствата са с изключително висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект, като това това ще даде възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в различните посоки на движение.

От МВР съобщиха още, че се работи по четири обществени поръчки за доставка на още около 280 мобилни и стационарни камери за скорост. Всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен канал към единния център за обработка на нарушенията.

При представянето на новите устройства стана ясно още, че в последните два-три месеца има повишаване на събираемостта на глобите за констатирани нарушения на пътя с повече от 50 % в сравнение със същия период за миналата година.


Още по темата - четете в Dnes.bg


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ей този ( преди 2 месеца )
    ***
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Трябва да има контрол, защото народът страшно много изнагля и то именно поради липсата на контрол. Но също така трябва да се изтрият и накажат сурово хилядите, чиито номера са вкарани в белия списък и нарушенията им се трият автоматично.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    #5 скритите в храстите ако работят достатъчно съвестно ще имат дългосрочен ефект - като ти вземат на няколко места по 200лв от храсти - ще почнеш да караш с разрешена скорост ;) просто.
  • #6
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ако целта беше дисциплиниране и попълване на бюджета, щеше да започнат от камерите на светофарите. На ключовите кръстовища на минута стават по мин. 3 нарушения и на КАТ не му дреме. За паркирането след забранителен знак да не говорим. Патрулките ги подминават като малка гара.
  • #5
    27 rate up comment 2 rate down comment
    5555 ( преди 2 месеца )
    "Устройствата са с изключително висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект" --( а статията е писана от естествена простотияРезолюция и разделителна способност са едно и също нещо бе хора...)Новите хранилки, заредени, надявам се да има ефект, като гледам не се мисли за безопасност, а за вземане на пари, доказано е че патрулна кола, на видимо място намаля риска от птп повече от колкото скрита в храстите камера за пари... Трагедия сме, няма как да се оправ ...
  • #4
    20 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    А то има ли толкова храсти, където да дремят
  • #3
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Ха ха ( преди 2 месеца )
    Въпросът е какво правим с обслужващия персонал на камерите, който е с липса на естествен интелект?
  • #2
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    С флоберката гги свалям от 400 метра...
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    а дано, ама...