IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Prelude ще комбинира механични скорости с хибридно задвижване

Японците използват подобна система в спряната от производство CR-Z

Японският производител Honda обяви завръщането на модела Prelude в гамата си, разкривайки почти производствена концепция на купето по време на изложението Japan Mobility Show. Засега компанията пази характеристиките на серийния модел в тайна, но японските медии все пак се добраха до някои подробности.


Honda Prelude


Според последните информации новият Prelude може да съчетае хибридното си задвижване с шестстепенна ръчна скоростна кутия - комбинация, която най-накрая ще даде на феновете на марката нещо, за което да се забавляват.

Очаква се шестото поколение на Prelude да сподели основата си с Honda Civic. За разлика от последния, който се предлага като хечбек с пет врати и седан с четири врати, Prelude ще запази своята идентичност като купе с две врати, което показва неговата спортна насоченост.


Honda Prelude


В момента най-спортният вариант на гамата на Honda Civic – освен Type R, е новата ниво на оборудване RS, което наскоро беше представена в Япония като част от лек фейслифт. Тази версия разполага с шестстепенна механична скоростна кутия, съчетана с 1,5-литров двигател с турбокомпресор, заедно с функция за регулиране на оборотите и по-спортна настройка на окачването.

Според японското издание Best Car, възроденият Prelude ще се предлага както със CVT, така и с ръчна скоростна кутия, съчетана с е-хибридната система на Honda. Ако е вярно, това ще бъде първата Honda след спряната от производство CR-Z, която разполага с превключване на скорости в самозареждаща се хибридна настройка.


Honda Prelude


Очаква се електрифицираното задвижване да комбинира 2,0-литров четирицилиндров двигател с два електрически мотора, подобно на това, което се намира в моделите Civic и Accord e:HEV. Тази комбинация ще позволи на Prelude да предложи адекватна производителност и по-голяма ефективност в сравнение с неелектрифицираните си конкуренти.

Единствените други купета с две врати в компактния сегмент са близнаците Toyota GR 86 и Subaru BRZ, като и двата предлагат ръчна опция, заедно с по-луксозното BMW 2-Series Coupe. Всички тези модели се задвижват от нехибридни ДВГ. Освен това се говори за потенциално възраждане на Toyota Celica, която може да получи нов 2,0-литров двигател с турбокомпресор с опции за ръчна и автоматична трансмисия.

Honda Prelude

Производствената версия на възродената Honda Prelude е планирана за пускане през втората половина на 2025 г. Официални потвърждения има за пазари като Япония и Европа, като САЩ вероятно също ще получи автомобила, след като Honda демонстрира концепцията на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2023 г


0 от 500