IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda залага на различен подход в електрификацията

Японците ще произвеждат модели с ДВГ в заводите си за електромобили

Honda се готви да разшири гамата си от електрически превозни средства, но приема различен подход, за да запази гъвкавостта си на един нестабилен пазар. За разлика от други производители, които се втурнаха в производството на EV и след това бяха принудени да променят плановете си, японците избират друго решение.


Honda


В момента компанията подготвя пускането на Honda EV Hub, който ще се намира в Охайо (САЩ), където модернизираните заводи ще играят ключова роля в производството на нова серия електрически превозни средства, базирани на нова платформа. В същото време обаче Honda запазва възможността да произвежда бензинови и хибридни превозни средства в същите съоръжения.

Автомобилните заводи в Марисвил и Ийст Либърти ще играят ключова роля в увеличаването на производството на електрически превозни средства, но Honda ще може да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене и хибриди на същата поточна линия. Тези заводи сега произвеждат някои от най-популярните модели на компанията - Honda Accord, Honda CR-V, Acura Integra, Acura TLX, Acura RDX и Acura MDX.

В Honda са наясно, че тези модели все още се радват на голямо търсене и затова ще продължат да ги произвеждат. Това ще позволи на компанията да остане конкурентоспособна, като същевременно инвестира сериозно в разработването на следващото поколение електрически превозни средства.

Както отбеляза Майк Фишър - главен инженер в Honda EV Hub, решенията за това как точно ще се извърши прехода към електрически превозни средства ще бъдат взети с нарастването на търсенето на такива превозни средства.

0 от 500