IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джеръми Кларксън: Съвременните коли са боклуци!

Основната причина е допълнителното им тегло, категоричен е легендарният водещ (ВИДЕО)

Дали Джеръми Кларксън все още изпитва същата любов към колите, след като ги е рецензирал в продължение на 35 години? Това вероятно е въпрос, който си задават много фенове на водещия, а и на автомобилите. Неговият отговор е „не“, а обяснението, според Кларксън, е много просто - всички коли сега са „боклуци“.


Джереми Кларксън


Само преди дни Кларксън беше домакин на събитие за гледане на последния епизод на The Grand Tour, където отговаряше на въпроси от публиката, обяснявайки, че не може да идентифицира 80 или 90 процента от съвременните модели. „Не знам какви са и не ме интересува. Те казват: „Имаме нова хибридна система за задвижване“, но на мен просто не ми пука“

Бившият водещ на Top Gear е категоричен, че по-старите коли са по-добри, защото са по-леки. Новото BMW M5 е отличен пример за това. Неговата хибридна система докарва теглото на автомобила до близо 2,5 тона, като това е повече от Chevrolet Tahoe и Ford F-150, така че най-вероятно легендарният журналист е прав.

Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд разпуснаха продуцентската си компания по-рано тази година, след като две десетилетия забавляваха публиката. Това обаче не е краят на The Grand Tour, тъй като Amazon има планове да замени тримата водещи с нови лица, но засега липсват подробности.



„Те трябва да намерят деца, които наистина да познават колите им и да ги направят известни. Ние също не бяхме известни, преди да започнем да водим шоу по телевизията. Съветът ми към Amazon е да намерят хора, които познават автомобилите", категоричен е Кларксън.

По време на разговора с публиката той разкри и една от тайните на предаването Top Gear, а именно самоличността на последния Стиг - тайнственият пилот, който участва в тестовете на колите. Това е британският автомобилен пилот Фил Кин, известен с успехите си в шампионата British GT. Той е изпълнявал ролята през периода 2010-2022 г., като беше крит до последно. Преди него шлема на Стиг беше носен от други двама автомобилни състезатели - Пери Макарти и Бен Колинс.

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    Преди правеха автомобили. Сега правят трактори с тъчскрийн.
  • #13
    1 rate up comment 12 rate down comment
    До долния ( преди 6 часа )
    Той не е карал коли а моторизирани каруци.Сега се правят коли
  • #12
    7 rate up comment 6 rate down comment
    До 10 ( преди 7 часа )
    Каза го човек който за целия си живот не е карал толкова коли, колкото този от снимката за седмица! ..... Да опонираш на хора като него за коли е като да спориш с Папата за религия - имаш това право, но нито мнението ти има значение, нито на някой му пука за мнението ти. Има коли с ръчки,без ербегове и навигации, които ако видиш на живо ще се изпуснеш многократно от кеф. А че цената им е колкото имуществото на цялата ти рода е съвсем друг въпрос
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 7 часа )
    До 2 - точно под тази статия коментирах,че Кларксън не би казал това, без сериозна парична стимулация!На много хора не се хареса! Гледал съм всеки епизод с него, даже и Фермата му от време на време, чел съм почти всяко негово интервю,не само заради мнението му за колите,човек с уникален хумор е. И смея да твърдя, че мога да преценя кога говори истинския Кларксън, и кога джентълмена Кларксън. Мнението му за Хюндая просто няма как да е откровенно!
  • #10
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Факт ( преди 7 часа )
    Да бе викаш друго беше навремето ръчка за стъклата ръчка за скоровтите няма ербегове няма навигация пълни клосети са старите коли
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    А.П. ( преди 8 часа )
    Да разбираме че 500кг не са разлика за теб.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 6 ( преди 9 часа )
    Хубаво е да вярваш в дядо Коледа, но нехибридният M5 не е много по-лек от хибридния, нито е много по-евтин!
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 часа )
    Шумахер не е бил Стиг. Беше само за един епизод и само за една обиколка с неговото Ferrari FXX. Даже в следващите епизоди се майтапиха с това (Стиг не можеше да кара на пистата, т.е беше фалшив). Пери Макарти беше черният Стиг (май за 1-2 сезона), после е Бен Колинс, до спешъла в Близкия Изток, където накрая се разжа новия Стиг- Фил Кин.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 часа )
    4-ти, наддават на тегло, заради хибридни системи (е-мотори, батерии). Като допълнение, еко-нормит също добавят тегло, задължителните асистенти.. Съответно и цената наддава, но там играят и други фактори.
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 часа )
    онова участие си беше PR акцияплатиха му да сложи костюма