IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда най-странната колекция от коли в света?

Музеят Sudha разполага с 57 различни превозни средства (ВИДЕО)

68-годишният дизайнер на автомобили Судхакар Канябойна от град Хайдерабад (Индия) създаде музей на автомобилите, наречен Sudha , който не само се гордее с уникални и много необичайни средства за транспорт, но и с факта, че влезе в Книгата на рекордите на Гинес, новото издание на който ще бъде пуснато през 2025 година.


автомобилна колекция


„Постигането на рекорд за най-луди коли в музей е вълнуващо и дълбоко удовлетворяващо изживяване “, коментира рекордьорът. Музеят Sudha разполага с 57 различни превозни средства, всяко от които демонстрира безграничната креативност на своя създател. В експозицията на музея автомобилите са представени под формата на голямо разнообразие от предмети: от ретро компютри от 90-те години на миналия век до обувки, хамбургери и дори тоалетни.

Професионален печатар по професия и завършил търговски университет, Канябойна, въпреки че не е дипломиран инженер, работи по всеки проект от началото до края. Неговото майсторство и внимание към детайла превръщат всяко превозно средство в ярка, уникална декорация. Колата под формата на лебед е особено обичана от посетителите.


автомобилна колекция


Друг забележителен експонат е баскетболната кола, която заема специално място в сърцето на Судхакар. Това е превозно средство, което представлява голяма баскетболна топка. Тъй като самият Судхакар е страстен почитател на спорта, той няма как да не въплъти любовта си към спорта под формата на кола. Той отделя много време и усилия за този модел, като всяка издутина на сферичното тяло е внимателно направена и заварена една по една.

„Моето вдъхновение за създаването на тези превозни средства идва от детските мечти да превръщам ежедневните неща в луксозни коли “, казва индиецът. Производството на всяка машина отнема до 12 месеца. Най-трудната част от тази работа е „поддържането на високо ниво на детайлност и точност във всеки проект.


автомобилна колекция


Това, което обичам най-много в работата си, е вниманието към детайла на всяка кола. Намирам голяма радост в щателното изработване и усъвършенстване на всеки аспект от моите проекти, като гарантирам, че всяко превозно средство е уникално и вярно на обекта, който се опитваме да пресъздадем. Изисква се търпение, отдаденост и зорко око, но удовлетворението от резултата оправдава всичко “, обяснява майсторът.

В бъдеще Судакар би искал да сглоби кола във формата на сватбена рокля, допълнена с голям воал. Крайната му цел е да доведе броя на необичайните коли до 100. Sudha Cars Museum е отворен от 24 години и привлича от 1000 до 1500 посетители всеки ден. Училища в цяла Индия изпращат ученици да видят невероятните творения, а туристи от цял ​​свят могат да оценят оригиналността на мястото и дизайна на експонатите.



0 от 500