IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Швейцария откриха изоставена мина, пълна със... стари VW-та

Не е ясно откъде са се появили колите, но някои от тях са били доскоро на пътя (ВИДЕО)

Мините обикновено са пълни с въглища, за да работят електроцентрали, или със сол, за да пазят пътищата ни чисти от сняг, или пък с редкоземни метали, за да поддържат работата на съвременните технологии. Но със сигурност не очаквате да намерите стари автомобили в мина - при това цяла колекция от коли, които някой е скрил и оставил там в очакване на спасение.


мина, Швейцария, VW


Група градски изследователи, които изследват пусти градове-призраци, бункери от Втората световна война и дори изоставени затвори, заснемат видео за YouTube канала Exploring the Unbeaten Path. В едно от най-новите приключения авторът Боб Тисен и негов приятел пътуват до планините на Швейцария, за да влязат в изоставена мина.

Те започват с катерене в доста добре поддържани подземни проходи, през които се движат под прикритието на тъмнината. Но тогава се случва невероятното. Колкото по-дълбоко навлизат, толкова по-широк става тунелът и се натъкват на разнообразно минно оборудване от края на 70-те години. Те отиват по-далеч и в тунела се появяват все повече и повече разклонения, показващи колко широка е мрежата от проходи и пътеки.

След като изпробват различни маршрути и попадат в множество задънени коридори и дори се натъкват на кран за вода, изследователите най-накрая намират своята награда - първият Volkswagen излиза от тъмнината. След това още един, и още един, а след него идва старият Golf. Пътеката е пълна с ретро фолксвагени, между които понякога е трудно да се минава.



Общо мъжете откриват пет различни модела VW Beetle, както и VW Golf MK1 и MK2, VW Polo и дори Passat. Но това далеч не са всички екземпляри, които са в дълбините на мината. Машините са покрити със следи от употреба и износване, някои от тях имат малко ръжда и мухъл. В кадъра обаче се виждат и напълно неизползваеми коли, от които е останала само изцяло ръждясалата каросерия.

Няма точен отговор на въпроса за произхода им. Но е ясно, че колите не са отдавна в мината, тъй като една от тях има стикер на прозореца, че е регистрирана за движение през 2018 година. Журналистите от сайта The Autopian предполагат, че всички тези автомобили са собственост на странния музей на Volkswagen в Швейцария.

Пълното му име е "Musee Volkswrecks", където думата "Volkswrecks" е съставена от "Volkswagen" и "wreck", което означава "развалина". Тоест, всъщност това е музей на ударени коли. Този исторически обект в Сен Сюлпис, Швейцария е пълен с диаграми, показващи автомобили VW в различна светлина.

Може би тези скрити от света автомобили са били твърде ръждясали, за да бъдат изложени в музея, или са автомобили за части, готови да бъдат донори за завършване на някой нов проект от колекцията на музея.


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Статиите пълни с очевидни грешки ни създават усещането че читателите сме на добро ниво, щом ги откриваме. Също като репортажите за неволите на пияници и наркомани - гледаме и докато отваряме следващата бира си казваме "Бафти пропадналите типове"
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    грешките им генерират повече коментари, не го ли разбрахме вече...
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Пълна със стари VW - та. Преписалия статията е абсолютно неграмотен. Демек да се чете Фолсвагета, а не фолксвагени. От всички в този сайт, най-зле е собственика, че позволява да го излагате така. Бива неграмотници, но вие прекалявате, как може да нямате един материал без фрапиращи грешки?
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    "те започват с катерене", само на мен ли ми се струва че са влезли от грешния вход на мината? Не вярвам да са напълнили толкова коли без да има удобен вариант, който не включва катерене със стара кола на гръб.