IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колекция от ретро автомобили беше открита в стара плевня в Шотландия

Сега аукционна къща ще продаде на търг Corvette от 1959 г., Plymouth, Jaguar E-Type и други машини (ВИДЕО)

Винаги е очарователно, когато отворите стара плевня или гараж и откриете нещо интересно вътре. Аукционната къща Anglia Car Auctions наскоро представи колекция от изоставени превозни средства в Шотландия, които ще бъдат продадени на търг тази седмица.


стари автомобили - Шотландия


Едно от първите превозни средства, извадени от старата шотландска плевня, е Chevrolet Corvette от 1959 г. Според наличната информация колата е с ляв волан, но няма нито двигател, нито скоростна кутия. Автомобилът е без документи, като настоящият ѝ собственик я придобива някога през 90-те години на миналия век.

Друга интересна придобивка е двуцветен Plymouth Coupe от 1935 г., в жълто и кафяво. Въпреки че тази кола е по-стара от останалите в плевнята, това не си личи на пръв поглед. Разбира се, има няколко вдлъбнатини и боята е избледняла.


стари автомобили - Шотландия


Трудно е да се избере фаворит сред четирите модела Jaguar в колекцията. Единият е E-Type 3.8 Roadster от 1963 г., без калници, предна броня и капак. Липсва и предно стъкло. Jaguar XK140 от 1955 г. е до голяма степен червен, докато XK150 от 1959 г. е по-добро състояние. Последният, Jaguar 1.5 от 1947 г., дори работи за разлика от повечето коли в това тясно пространство.

Сред останалите коли правят впечатление Bond Bug и Austin Healey. Първата е производство 1973 г. Между тях могат да се открият още Bentley MkVI от 1952 г. в черно и кремаво и червен Ford Consul Capri от 1959 г.
 


Колекцията включва също два Land Rover и няколко коли MG.

Anglia Car Auctions предлага 14 коли от шотландската колекция на търг на 4 и 5 ноември 2023 г. Не е ясно колко време тези превозни средства са стояли безжизнени в плевнята, като при много от тях последният данък е бил платен в началото или средата на 80-те години.

Jaguar E-Type вероятно е останал извън движение през последните 50 години. Повечето от тези превозни средства са в много лошо състояние и са по-подходящи за използване като резервни части, отколкото за пълно възстановяване.


0 от 500