IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Редки колекционерски коли ръждясват по улиците в Япония

Култови автомобили са оставени на произвола на съдбата (ВИДЕО)

Изоставените коли често се намират в стари гаражи или под селски навеси, но в Япония те могат да бъдат намерени по улиците. Сред тях има и много ценни и редки модели. Фотографът Дино Дейл Карбонаре ни показва рядкости от автомобилния свят, които от години ръждясват на открито (видео по-долу).


изоставени коли


Фотографът е пътувал много в Япония и е любител на колите, така че винаги, когато се натъкне на такава находка е изненадан, че толкова редки и ценни коли просто са изоставени по улиците или паркингите. Някои от тях стоят там от десетилетия, но не всички са непотърсени.

Например много рядък рали автомобил Ford RS200 от 1985 година и седан BMW M5 E34 не са карани поне от 2009 година, а собственикът им продължава да плаща за паркинг в Токио. Оказва се, че сега не живее в града, но не може да вземе колата със себе си, а от друга страна не иска да се разделя с нея.


изоставени коли

изоставени коли


Дино Дейл Карбонаре за първи път вижда спортната кола Toyota MR2 в Токио преди 6-7 години, но и до ден днешен тя продължава да ръждясва на открито. Собственикът на колата не може да я ремонтира, но също като много други японци, не иска да се раздели с нея и тя си седи на улицата.

Емблематичният Nissan Skyline GT-R34 V-Spec II на стойност поне $100 000 се смята за много ценен сред автомобилните фенове. Скъпи са и Honda NSX от първо поколение, и BMW M3 E30.  Освен това на паркингите откриваме Nissan Skyline 2000 GTX от 70-те години, както и първият Lexus IS. И небезизвестната Mazda RX-7, която ръждясва в средата на полето. Вижте повече във видеото.



0 от 500