IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes намали драстично цената на AMG C63 в Германия

След преминаване към агенционни продажби спортният седан поевтиня с 10 000 евро

Седанът Mercedes-AMG C63 беше пуснат продажба в Германия през юни 2023 г. с начална цена от 114 887 евро, като по-късно тя беше увеличена на 115 174 евро. Сега обаче автомобилът е много по-евтин, тъй като Mercedes премина към прозрачна ценова стратегия на вътрешния си пазар. Цената на седана вече е 105 960 евро, което означава, че той струва колкото BMW M3 Competition xDrive (105 300 евро).


Mercedes-AMG C 63


Всъщност, компанията от Щутгарт промени метода на продажба на дребно в Германия. На уебсайта на компанията вече няма ценови листи, а дилърите са извадени от схемата на продажби. Така клиентът не може да се договори с дилъра, а цената се определя само от производителя.

Mercedes вече продава автомобили директно на клиенти, а досегашните търговски представители участват в процеса, като финализират сделката и печелят фиксирана такса за всяко продадено превозно средство. Всичко това доведе до премахването до обичайните ценови листи още в края на юли. Сега вече седанът AMG C63 се продава с 9214 евро отстъпка. Тя е още по-голяма при друга спортна версия на C-Class - седана AMG C43, който вече струва 74 136 евро. А това е намалениe на цената с 10 110 евро.

Mercedes съобщава, че разполага с няколко C63 на склад, за които се предлагат големи отстъпки, понижавайки цената до тази на BMW M3 xDrive. Това обаче е преди прилагането на отстъпки от страна на дилърите на баварския конкурент, който все още не е преминал към агенционен модел на продажби. Това ще се случи през 2026 г., като от BMW обещават, че „стандартното ценообразуване в цялата страна за идентични модели превозни средства ще осигури прозрачност на цените за клиентите."

Mercedes все още не е публикувал данни за продажбите на AMG C63 на вътрешния пазар, но според досегашните информации спортният модел не се продава добре. Причината е в решението на марката да премине от V8 двигател към plug-in хибриден четирицилиндров двигател.


0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    *** къша да ни дам 115к веро за 4 цилиндров турбиниран кашон
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Afalterbach ( преди 3 дни )
    Alles vorbei...Mercedes auch so!
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    AMG ( преди 3 дни )
    Никой не иска ц класа амг със двулитров двигател. Това е.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Без посредници едва стигат до цената на бмв
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Хахаха ( преди 3 дни )
    Каква изненада.....никой не иска фалшиво AMG. Оригиналното AMG последно май W204 имаше 6.2 литров атмосферен V8. После почнаха да си играят и да правят шмекерии, намалиха го до 4.0 и сложиха турбини. А сега изкарват тая шитня 2.0 хибрид ама е по скъпо от оригинала с 6.2 V8. Е то вярно че има и будали с пари, ама чак пък такива будали няма.
  • #1
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 4 дни )
    Скоро ще го спрат от производство щото никой не го иска. За цената на тая свръх сложна "Ф1" технология можеха да предлагат много по-простичък V8 със същите параметри и да им остава кинта да плащат "еко" рекета на брюкселската престъпна шайка...