IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Qashqai скочи с бънджи, за за влезе в Книгата на рекордите Гинес

Популярният кросоувър участва в ново екстремно изпитание с човек зад волана (ВИДЕО)

Рекламите на Nissan Qashqai показват скейтборд, сърф и пейнтбол, така че скоковете с бънджи изглеждат като логична следваща стъпка. Точно това направи и популярният кросоувър, за да попадне в Книгата на рекордите Гинес.


Nissan Qashqai


Идеята за добавяне на емоции към живота на обикновен автомобил дойде на ума на ръководството на френското подразделение на Nissan - Жером Емидж. Пред репортери той обясни, че Nissan обича екстремните тестове и разкри как се е стигнало до нестандартното изпълнение.

В едно от предградията на Париж с помощта на кран поставеният в клетка кросоувър беше вдигнат във въздуха на височина от 65 метра. За скока е избрана хибридната версия Qashqai e-Power. Преди това интериорът на колата е напълно разглобен, оставяйки само седалката на водача и таблото.



Платформата с клетката е специално проектирана да поддържа тежестта на колата както в хоризонтално положение, така и под ъгъл от 45 градуса, необходим, за да му даде необходимата инерция преди скок.

Зад волана на автомобила сяда френският автомобилен състезател и каскадьор Лоран Ласко седна на волана на колата. След като повдига платформата на височина от 65 метра, операторът на крана отваря вратата на клетката, позволявайки на кросоувъра да премине в свободно падане.


Nissan Qashqai


За да се гарантира безопасността на задната част, към Nissan Qashqai бяха прикрепени не един, а осем колана. След бънджи скокове нагоре и надолу, колата беше спусната безопасно на земята. А официалният съдия на Книгата на Гинес - Прав Пател записа нов и единствен по рода си рекорд.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    няям думи ( преди 5 дни )
    Верно изтрещеха яко, само и само да се покажат с нещо. Хаха , оня н***рк0мана теслата изтреля буклюк в космоса ( да го питаш за чий ? ) Тия хвърлят кашкавал на бънджи. Освен да очкаваме форд да пратят някой уродлив пикап на Марс ? ( ама с ракета на тесла , та и те да лапнат нещо )
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 6 дни )
    Ептен изтрещеха!!!