IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци поставиха рекорд за смяна на гума в движение

Вижте изпълнението им, което влезе в Книгата на Гинес (ВИДЕО)

Светът е пълен с хора, които измислят какви ли не начини лудории, за да попаднат под светлината на прожекторите. На малцина обаче би им хрумнало нещо подобно – смяна на гума на движеща се кола. Ако си мислите, че е невъзможно – изгледайте видеото, в което са вижда как двама италианци не само успяват, но и поставят рекорд на Гинес.


смяна на гума в движение


Това означава, че някой преди тях е направил същото нещо, тоест има състезание. Новият световен рекорд е дело на двама италианци – Мануел Золдан, който кара старото BMW и возещият се на предната пътническа седалка Джанлука Фолко. Именно той излиза през прозореца, след като Золдан подкарва бавареца на две гуми.

Подготвеното за смята колело очевидно не може да се движи. И така, докато Золдан си движи бавно и балансира неуверено колата, Фолко премахва неподвижното предно колело и го сменя с друго, монтирано на вратата. Той разполага с нужните инструментите и явно има талант, а също така е добре подготвен, така че цялото упражнение отнема рекордно кратко време – 1 минути и 17,64 секунди.



Новото постижение на италианския екип е с цели 13 секунди по-добро от предишното, като голяма заслуга в случая има и шофьорът на колата, който демонстрира невероятен контрол и успява да поддържа баланса на BMW-то при толкова ниска скорост. И на видео нещата изглеждат забавни, но със сигурност на двамата в колата не им е било никак лесно.

Снимка и видео: YouTube


0 от 500