IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рядък класически кабриолет за 2 милиона долара изгоря в Калифорния

Hispano-Suiza J12 Vanvooren от 1934 г. е напълно унищожен при инцидента (ВИДЕО)

Изложение в Монтерей (Калифорния) е едно от най-забележителните събития в света на автомобилите всяка години. Там се показва редки класически коли за милиони долари, като една от тях беше напълно унищожена от пожар. И няма как да бъде възстановена.


Hispano-Suiza J12 Vanvooren пожар


Според вестник Monterey Herald при инцидента е изгорял кабриолет Hispano-Suiza J12 Vanvooren от 1934 г., който е оценен на 2 милиона долара. Трябва да се отбележи, че това е вторият пожар след тазгодишната изложба.

Пожарната служба на окръг Монтерей е била извикана да загаси запалило се ремарке, като при пристигането на огнеборците пламъците са обхванали и растителността край пътя. След като потушават огъня, пожарникарите откриват в ремаркето рядък автомобил (или поне това, което е останало от него).


Hispano-Suiza J12 Vanvooren пожар


Ако се съди по снимките и видеото, рядаката кола няма да може да бъде възстановена. Тя беше един от най-впечатляващите експонати на Concours d'Elegance това лято, като спечели второ място в своята категория.

Точната причина за пожара все още не е известна, но експертите са склонни да смятат, че не става дума за умишлен палеж. Загиналият в пожара Hispano-Suiza е втората изгоряла кола след августовското изложение. В края на август по подобен начин беше унищожен и уникалния концепт Ford Probe I Ghia от 1979 г., който също беше натоварен в ремарке. Според местната пожарна служба става въпрос за съвпадение, като няма нищо и в двата инцидента.



0 от 500