fallback

Mercedes-Benz EQS влезе в Книгата на рекордите Гинес

Eлектрическият седан измина 949 км с едно зареждане

Mercedes EQS - едно от най-луксозните електрически превозни средства на пазара, първоначално беше критикуван за живота на батерията, който не отговаря на очакванията предвид луксозните спецификации, както и заради 400-волтовата електрическа архитектура, която ограничава мощността на батерията.

Последната актуализация обаче значително промени представянето му, което го прави сериозен конкурент на Porsche Taycan или Audi e-tron GT. Сега EQS може да се похвали с автономност от почти 1000 км. За да докаже това, електрическият седан измина 949 км между градовете Бенгалуру и Нави Мумбай в Индия с едно зареждане.

Това постижение позволи на EQS 580, оборудван с батерия от 118 kWh, да постави нов световен рекорд за електромобили, надминавайки предишното най-добър резултат, записан Ford Mustang Mach-E с 32,6 км. За поставя на рекорда помага и впечатляваща аеродинамика на седана - коефициент на съпротивления 0,20, като постигнатият разход на енергия е 11,36 kWh на 100 км.

Този резултат не само спечели място на Mercedes-Benz EQS в Книгата на рекордите Гинес, но и затвърди позицията му на пазара на луксозни електрически превозни средства. Постигането на това разстояние изисква оптимизирани условия на шофиране, намаляване на средната скорост до 50-60 км/ч и по-голямо използване на регенеративната спирачна система, потвърждавайки способността на електрическата технология да надмине очакванията за автономност в реални условия.

fallback
  • #11
    Гост ( преди 1 седмица )
    Теслю смята процента с таблици в Ексел 5 години Х 20% ръст= 100%. За потенциална енергия ти дадох формулата Ер=m.g.h .
  • #10
    Тинтири_минитири ( преди 1 седмица )
    до #8: около 6% денивелация за този маршрут - повече от достатъчно за един добър "разход" :)
  • #9
    Гост ( преди 1 седмица )
    Като видя рекорд на електрокар с едно зареждане,винаги питам с каква скорост? "... скорост 50-60 км/ч...".Да бяха я намалили до 40 км/ч щяха да минат 1200 км.
  • #8
    Проверил бил ( преди 1 седмица )
    "Тинтири_минитири ( преди 1 минута )50 км средна скорост 120 кВч батерия... и тъкмо мислех да проверя каква е денивелацията, но коментар 4 го разяснява прекрасно - ПОРЕДНА ЕЛ ШАШМА!" Да те питам можеш ли да сметнеш Колко процента е наклона? Дано поне ти да можеш да смяташ проценти че Гост не може. Особено като смята КПД. Обикновено смята КПД на двигателя като раздели ВХОДЯЩАТА ЕНЕРГИЯ за 100 км на ИЗХОДЯЩАТА МОЩНОСТ, сметната от него за изкачване на 30% наклон с дължина 15 км на Шипка.
  • #7
    Гостенино ( преди 1 седмица )
    Да видим дали ще си спомниш урока от 8 клас за потенциална енергия? Колко енергия е спестил автомобила при спускане на 900 м? Можеш ли да сметнеш? Този път даже ти дадох какво точно да търсиш в Уикипедия и в интернет. Защото в момента повтаряш ВЯРВАНЕТО, че ако се печеш на шезлонга ще хванеш по-добър тен защото си много по-близо до слънцето, отколкото ако си на пясъка . Бих те питал и колко % се увеличил пробега, като сметнеш енергията, но освен енергия, не знаеш как се смята и процент.
  • #6
    Тинтири_минитири ( преди 1 седмица )
    50 км средна скорост 120 кВч батерия... и тъкмо мислех да проверя каква е денивелацията, но коментар 4 го разяснява прекрасно - ПОРЕДНА ЕЛ ШАШМА!
  • #5
    Гостенино ( преди 1 седмица )
    Какво значение има? Нали не съществува потенциална енергия и теглото на автомобила не може да даде никаква енергия? То всъщност още не си ми отговорил дали във вашата реалност съществува каквато и да е енергия защото ти досега си отрекъл съществуването на всички изброени енергии, защото в учебника по перпето мобиле за което имаш висше никъде не е писало за енергия а само за мощност в киловати. Още чакам да ми дадеш пример за енергия и В какви единици се измерва?
  • #4
    Гост ( преди 1 седмица )
    Първия град е на 900 м надморска височина,а втория на морето!Това е постоянно почти спускане,какъв коментар е нужен повече?!
  • #3
    Люсид ( преди 1 седмица )
    На кой му пука за тоя немски непрофаваем боклюк
  • #2
    xaxaxxaxaxaxa ( преди 1 седмица )
    ...потвърждавайки способността на електрическата технология да надмине очакванията за автономност в реални условия.... Прави са хората , аз извън града предимно с 50-60км:/ч си жуля , но щото съм с немски премиум не смеят да ме задминат, - знаят че рискуват да ги накажа много лошо
fallback
Последни