IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните нови коли в България?

Ожесточена битка на върха, разликата между първия и втория е само 6 автомобила

След поредица рекордни месеци, пазарът на нови автомобили в България забавя темпото през август с едва 3493 нови регистрации, а ръстът на годишна база се смъква до 24%, показва редовната справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР.
  
      
Skoda Kodiaq, Mk2, 2024
Новото поколение на Skoda Kodiaq има основна заслуга чешката марка да е номер 1 на българския пазар през 2024 година. Всички посочени числа в статията се отнасят до регистрации на нови автомобили от категории М1 и N1
  
     
Подобно забавяне е обичайно за този период на годината, въпросът е дали в следващите месеци ще бъде наваксано, за да стане 2024 най-силната година в историята на българския пазар.
  
 

ТОП 10, МАРКИ

Skoda - 4434
Toyota - 4248
Dacia - 3073
Renault - 3006
Volkswagen - 2533
Kia - 1920
Ford - 1871
Hyundai - 1676
Peugeot - 1343
BMW - 1259

Надеждите на търговците падат най-вече върху предстоящия автомобилен салон в София през октомври, макар че предишните му издания нямаха кой знае какъв ефект върху пазара.

Битката за върха в нашата класация за най-продаваните нови модели се очертава незапомнено ожесточена: двамата лидери за пореден път си разменят местата, с разлика помежду им от едва 6 автомобила. Общо седем модела са успели да пласират трицифрен брой коли през август: Toyota Corolla, Skoda Kodiaq, Skoda Kamiq, Opel Corsa, Skoda Octavia, Dacia Sandero и Dacia Duster.

От началото на годината автомобилът с най-голям ръст на годишна база е Skoda Scala (+160%), пред Skoda Superb (143%) и Toyota Yaris (123%). Трицифрен ръст имат още Ford Focus, Kia Ceed и вече спряното за нашия пазар Suzuki Jimny.
  
              
Най-продаваните нови коли в България през 2024 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

0 от 500
  • #72
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Чичо Кольо до 71 ( преди 1 седмица )
    Мъката, приятелю е на масата Българи които имаме(повтарям имаме = включвам и себе си) мнение за абсолютно всичко без да си имаме идея за какво говорим!!!! И когато някой ни зададе правилните въпроси на който не можем да отговорим започваме да обиждаме!!! Ето това ме мъчи мен, приятелю - това е мъка. А за писането тук.....забавно да чета коментарите. Разбира се има и добри такива, ама масата са..............Забавни
  • #71
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    голямо забавление за чичо куелю да има пари и не знае какво да си купи колко мъка има на тоя свят като искаш съвет вземи си под наем бентли и радвай се на живота докато не сте си купили волво джереми кларксон
  • #70
    1 rate up comment 2 rate down comment
    raiders ( преди 1 седмица )
    Евала пичове, единия от тези 100бр. Дъстър е моят! Нова кола, кеф, дреме ми след 5г. колко ще струва. Тесла не си купих сега, но следващата няма да е друга. Каквото и да си говорим за градско каране повече от 150км пробег на ден не ти трябват! Това щеше да ми го даде МАЗДА цх-30 ли беше електричката, имаше оферти в мобилен за 30-35к, ама викам нова кола не се изпуска. Мислете му Вие, аз отивам на нощно каране...
  • #69
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Чичо Кольо до 68ми ( преди 1 седмица )
    Нова кола за 4 години договор с 10% депозит и 0% лихва, след което я връщаш и вземаш нова. За 4 години изплащаш около 70% от колата, на края в зависимост от състоянието(драскотини, удари, километри) като я върнеш я оценяват на повече от остатъчните 30% като разликата над 30те % ти е депозит за новата кола.
  • #68
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До чичо кольо ( преди 1 седмица )
    А, защо трябва да си купувам кола на която след 10 години (в най лошия случай), ще трябва да и сменя батерията, която струва над 20 Хил долара?
  • #67
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Отново раздвоение на личността на Митичния Бъстър,сам си задава въпросите и сам си отговаря.
  • #66
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Чичо Кольо ( преди 1 седмица )
    Аз вече имам всичката нужна информация - все пак става дума за пари, не просто кеф.... Ама реших да се позабавлявям малко днес. Да видя какво ще излезе тук и с изключение на 1 -2 коментара, всичко друго беше точно каквото очаквах. Говори се без да се има идея кое, какво, колко, и защото е сравнително нова технология (ние мразим нови неща) не е добра идея за втора употреба собственост(10+ годишни), а нови са скъпи и хората не си правят труда да научат повече преди да кажат "за нищо не става"!!!!
  • #65
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До Кольо ( преди 1 седмица )
    Разбира се че сменя темата този психопат. Това му е безумната тактика да дразни хората. За него запетайките са важни когато става въпрос за чуждите мнения, но ако направим аналогия самият той не знае азбуката. Не очаквай психопат да ти отговори на зададен въпрос. Не им се връзвай, няма нищо лично към тебе. Купи си какъвто автомобил ти харесва, радвай се на живота и бъди здрав! Дано попаднеш на някой добронамерен, който да ти даде съвет в реалността. Питай на някоя зарядна станция за отзиви.
  • #64
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Чичо Кольо ( преди 1 седмица )
    За кое по-точно лъжа ха ха хаТемата ли сменяме
  • #63
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Точно така Чичо Кольо(Теслю),от 10.07.24 г. до 08.09.24. е точно една година време.Колкото повече лъжеш, повече се омотаваш.