IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ще предизвика Tesla Model 3 със специален седан

Бъдещият премиум електромобил получава специална система за зареждане

Японският производител Lexus се подготвя за революция в електрическите превозни средства с пускането на нов електрически седан през 2026 г., който ще съперничи на Tesla Model 3.


Lexus


Моделът ще бъде изграден върху нова платформа, предназначена да подобри ефективността и да намали разходите. Една от основните характеристики ще бъде технологията за управление по проводник и използването на гигантски излети части, което значително ще опрости производството и ще подобри аеродинамиката на автомобила.

Електрическият седан ще получи новия дизайн на Lexus, вдъхновен от концепцията LF-ZC, който обещава да бъде радикален и смел. Главният дизайнер на компанията Саймън Хъмфрис отбелязва, че новият стил ще бъде едновременно функционален и емоционален, привличайки вниманието с футуристичния си външен вид и подобрена аеродинамика. Коефициентът на съпротивление (Cx) се очаква да бъде около 0,2, което ще осигури на седана дълъг пробег.

Този модел също така ще се отличава с просторен интериор, ниска линия на покрива и минимални надвеси, което ще подобри неговия спортен външен вид и ще осигури отлична видимост на водача. Според Automotive News Europe, Lexus се стреми да комбинира естетика и функционалност, предлагайки на своите клиенти не само атрактивен дизайн , но и вълнуващо шофиране.


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До Антиелектролугер ( преди 1 седмица )
    "Една от основните характеристики ще бъде технологията за управление по проводник и използването на гигантски излети части" ъъъъъ, чакам коментар? Нали отливането на алуминиево шаси е най-голямата глyпост, която никой инженер няма да допусне? Тези от lexus не са ли чели излиянията на антиматематиците и антифизиците и тяхната "логика"?
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    След прочитането на заглавието ми прозвуча като ferrari ще предизвика dacia logan със специален автомобил. Как точно луксозната марка на Toyota предизвиква най бюджетния модел на Тесла която не само че не е луксозна, но вече не е и премиум марка заради ниските цени?