IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потрошен Lexus LFA се продава за 637 000 евро

Щетите по изложената на търг суперкола са сериозни (ВИДЕО)

Не всеки ден се вижда Lexus LFA за продажба, но не е никак приятно, когато тя бъде открита в обява на Copart - компания, специализирана в търговете на повредени автомобили. Тази суперкола претърпя сериозна авария в началото на годината и поради въглеродните каросерии и шаси ремонтът ще струва много пари.


Lexus LFA


Прогнозите са, че отстраняването на щети ще струва около 450 000 евро. Поне така твърди собственикът на колата, която стана знаменитост в интернет още през март. Тогава същият този LFA се появи във видеоклип на канала ThatDudeInBlue в YouTube. И видеото с продължителност 11 минути показва пораженията, които са сериозни.

Пътническата врата е унищожена, както и задната. Панелът от страната на водача също има разрез, така че предстои много работа. Нека припомним, че LFA използва 4.8 V10 атмосферен двигател от Yamaha с 560 к.с. и е свързан с шестстепенна автоматизирана секвенциална скоростна кутия Aisin. От модела са произведени само 500 бройки, което го прави още по-ценен.



Всички части са от въглеродни влакна и са много скъпи за подмяна. Във видеото собственикът казва, че само вратата струва 40 000 долара (почти 36 000 евро). Освен това има потенциална повреда на механичните системи. Регулируемият спойлер на LFA също изглежда неработещ и изпускателната тръба също е усукана.

Според видеото планът е бил ремонт на колата. Собственикът каза, че цената ще бъде между 400 000 и 500 000 долара, но изглежда, че няма да я поправи, тъй като сега колата е изложена за продажба в Copart и чака да бъде насрочена дата на търг.

Автомобилът е с различни гуми от преди и липсва преден капак. Не е ясно колко време е прекарала при Copart, но разделът „Информация за продажбите“ посочва 21 юни като дата за последна актуализация. Въпреки щетите, Copart оценява приблизителната продажна стойност на 710 000  долара (около 637 000 евро).



 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Електричка 4 life ( преди 1 седмица )
    амчи то без пари - ама прекалено е запазено , аз си търся такова дето е след пожар изгоряло и са останали само *** ръждиви ламарини - ето това се казва истинско възстановяване !
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 седмици )
    Предположението, че ако Джей Ло се беше изпуснала в колата тя щеше да струва дори повече прави предложението логично. За предпочитане е нова - ще ви струва по-малко. Но, щеше ли да има тарикати, ако света не беше пълен с ***?