IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаи спряха Tesla със заспал шофьор с помощта на автопилот

Сензорите на колата спасиха водача, който се оказа наркотрафикант (ВИДЕО)

Заспиването зад волана може да доведе до тежки инциденти на пътя, които да завършат дори фатално. В случая Tesla Model 3 спаси млад мъж от Южна Каролина, който се събудил, едва след като полицейски екипи успели за спрат колата. Сега шофьорът е изправен пред няколко сериозни обвинения, сред които е и притежание на наркотици.


автопилот


От полицията в Уилсън Милс съобщават за получено обаждане, в което се съобщава за заспал шофьор в движеща се кола. Патрул на магистрала 70 настига бялата Tesla Mоdel 3 и прави няколко опита да събуди водача, като използва сирени и светлини. Това не дава резултат и служителите на реда предприемат рискован ход - те разполагат колите си на пътя на движещата се Tesla, чийто сензори на автопилота се активират и спират електромобила.

След това полицаите събуждат шофьора, идентифициран като 25-годишния Майкъл Гудман, като му правят полеви тест за употреба на алкохол и претърсват автомобила. Това, което откриват са десетки кутии с вейп-устройства. Те обаче не са типичните, които се продават свободно, а съдържат метамфетамини, THC (тетрахидрокабинол, което е производно на канабиса) и MDMA (вещество, известно като екстази).

Сега Гудман е изправен пред обвинения в трафик и притежание на наркотици с цел продажба, както и безразсъдно шофиране с опасност за околните. Той е пуснат под гаранция от 50 000 долара, като предстои делото срещу него да бъде насрочено.


0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Не, полицията е била на автопилот. Петърчо има тежки проблеми с мисленето и на ги разбира тези неща. :-)
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Петре, шофьорът е заспал с помощта на автопилота или колата се е движила на автопилот?
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 2 седмици )
    Така е! Ще ми се всяко дете да се противопоставя на неграмотни психопати като тебе. Ти на какво ставаш своите деца? Да съм психопати като тебе ли? Да са абсолютно неграмотни и да им липсват знания за шести клас, но за сметка на това патологични лъжци които да си замазват незнанията вместо да ги запълнят, като водят градивни дискусии с други хора, вместо да измислят клевети за всеки който им посочи грешка?
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Хаха ( преди 2 седмици )
    Ако не е бил той, след години така ще прави детето му. Защото заради децата го правил това, да пише по цял ден тук глупостите си. Искал те да не бъдат като другите хора, а като него тротинетка-шизофреник. И след години като всеки тийнейджър- наркоманче, и стеслата ще спи по магистралата.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    Тротка,да не бил ти заспалия в Треслата?
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Никога не бих доверил живота си на автопилота, но не мога да не призная, че освен че е оттнел десетки животни, също така е спасил хиляди като в този случай, в който освен заспалия, можеш ли да пострадат невинни хора които автомобила нарани или убие.