IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаи спряха Tesla със заспал шофьор с помощта на автопилот

Сензорите на колата спасиха водача, който се оказа наркотрафикант (ВИДЕО)

Заспиването зад волана може да доведе до тежки инциденти на пътя, които да завършат дори фатално. В случая Tesla Model 3 спаси млад мъж от Южна Каролина, който се събудил, едва след като полицейски екипи успели за спрат колата. Сега шофьорът е изправен пред няколко сериозни обвинения, сред които е и притежание на наркотици.


автопилот


От полицията в Уилсън Милс съобщават за получено обаждане, в което се съобщава за заспал шофьор в движеща се кола. Патрул на магистрала 70 настига бялата Tesla Mоdel 3 и прави няколко опита да събуди водача, като използва сирени и светлини. Това не дава резултат и служителите на реда предприемат рискован ход - те разполагат колите си на пътя на движещата се Tesla, чийто сензори на автопилота се активират и спират електромобила.

След това полицаите събуждат шофьора, идентифициран като 25-годишния Майкъл Гудман, като му правят полеви тест за употреба на алкохол и претърсват автомобила. Това, което откриват са десетки кутии с вейп-устройства. Те обаче не са типичните, които се продават свободно, а съдържат метамфетамини, THC (тетрахидрокабинол, което е производно на канабиса) и MDMA (вещество, известно като екстази).

Сега Гудман е изправен пред обвинения в трафик и притежание на наркотици с цел продажба, както и безразсъдно шофиране с опасност за околните. Той е пуснат под гаранция от 50 000 долара, като предстои делото срещу него да бъде насрочено.


0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 седмица )
    Поредният кандидат на награда Дарвин. Следващият път може и да я получи.
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    И къде е това видео ?
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 13 ( преди 1 седмица )
    Да, грешно е! Никъде не е написано нещо подобно. Това са твои спекулации и ВЯРВАНИЯ. Нищо подобно на "Хвалипръц ( преди 8 часа )ТОЧНО е написано - шофьорът е ЗАСПАЛ С ПОМОЩТА на автопилота." Къде го пише? КЪДЕ? КЪДЕ? Цитирай? Патологичен лъжец ли си или да? Пише обратното "Сензорите на колата СПАСИХА водача, който се оказа наркотрафикант"
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 седмица )
    Тротинетка, пак нищо не разбрах от брътвежите ти. Да пробваме с по-прости логически конструкции. Твърдението че автопилота е приспал шофьора грешно ли е?
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До пръдливия ( преди 1 седмица )
    Ако не се разбрал заглавието, Не е лошо някой път за разнообразие да се опиташ да прочетеш и статията, че някой път В статията пише точно обратното на това което пише в заглавието. Този път обаче нямаш оправдания и В статията пише абсолютно същото като в заглавието в прав текст без да се налага да разбираш контекста. Ако си прочел и статията и въпреки това си разбрал че автопилота е приспал шофьора, или си напълно неграмотен или ВЯРАТА си казва думата. АЗ ЗАЛАГАМ И НА ДВЕТЕ
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 седмица )
    Тротинетка, ако беше поне малко функционално грамотен, щеше да можеш да разбереш че има разлика между това което съм написал и това което ти си мислиш че съм написал. Уви.
  • #10
    1 rate up comment 5 rate down comment
    До 7 ( преди 1 седмица )
    Така е! Досега историята не познава някой да е заспал по време на шофиране. Това започна да се случва само през последните години и само при Тесла. Точно както автомобилите започнаха да се палят откакто се появиха електромобилите. Досега някой да е чул за запален автомобил с ДВГ? Няма и да чуе защото не се палят.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 1 седмица )
    Не са хубави тези работи
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Тесла е за хора които обичат да се возят и са неграмотни, само такива биха си доверили живота на себе си и децата си на 5 реда код.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 седмица )
    Точно е написано - шофьорът е заспал с помощта на автопилота. Обзалагам се че статистически броя на заспалите шофьори в Тесла с автопилот е много по-голям от този в която и да е друга марка. Защото те всичките са манекени на Дънинг-Крюгер и подсъзнателно вярват в лъжите на лъжливото нагло гуру Илон че Теслите наистина могат да се движат автономно.