IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите алтернативи на Tesla Model Y

Ако не искате популярния SUV на Мъск, помислете за тези електрически кросоувъри

През 2023 г. Tesla Model Y беше най-продаваният автомобил в света. Това е звезден електрически кросоувър и топ избор в тази категория. Но някои купувачи просто не искат Tesla. 

 
Tesla Model Y


Няма проблеми. В наши дни има много силни конкуренти в категорията на електрическите кросоувъри. Model Y беше пуснат преди години и реално нямаше съперници. Но амбицира доста производители. Няма изгледи някой от моделите им да детронира колата на Мъск от върха, но пък са по-добри в определени отношения.

Иначе Telsa Y изглежда идеалното превозно средство. Това е практичен и просторен кросоувър, прилича на спортен вид,  разполага с отлични производителност и пробег. Не беше случайно, че миналата година успя да бутне от първото място по продажби дори митичния Toyota RAV4.

На западни пазари тръгва средно $44 990 за варианта Long-Range със задвижване на задните колела, който изминава 515 километра с едно зареждане и спринтира до стотака за 6,7 секунди. Двойният двигател със задвижване на всички колела за $47 990 намалява обхвата до под 500 км, но добавя повече мощност и намалява времето за ускорение до 4,8 секунди .За да отидем до Y Performance, който излита до стотака за 3,7 секунди! Но да отидем при достойните конкуренти, избрани от InsideEVs.


Най-добрите алтернативи на Tesla Model Y (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Аутомедия, моля ви, положете усилия да започнете да и да пишете статии и да спрете с преписването. Даже и да не се интересувате от електрически коли, а би трябвало, защото сте журналисти, можете да намерите необходимата информация в нета за не повече от 20 минути. И то за Европа, а не за САЩ. Вкарали сте коли, които още не се продават тук, а сте пропуснали модели, които от години са на пазара тук - VW ID 4, Шкода Ениак, вече и новото 3008. Има модели и на БМВ, Мерцедес и Ауди. А в БГ се продава
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 3 седмици )
    Цените в статията са написани в левове. Очевидно леко съм скаран с географията. В кой континент се търгува с тази валута?
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Щеше да е добре статията да не е от друг континент
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 3 седмици )
    На база обилното отделяне на пот, допускам че си робувал на мита, че ако включиш климатика за тези 10 минути, ще ти бутне батерията поне на половина и си карал на отворени прозорци и изключен климатик в жегата. За богохулното включване на климатика 20-30 минути ПРЕДИ да стигнеш до автомобила жегите, за да те посрещне с охладен салон, даже ме е страх да спомена за да не ме анатемосаш. Енергията за 30 минути работа на климатика струва 6 ст, Това е скъп и ненужен разход, нали?
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    ,До 2 ( преди 3 седмици )
    Не случайно миналата година моделът на Тесла беше не само най-продавания електромобил измежду изброените В статията. Не само беше най-продаваният електромобил в Европа и в света. Беше най-продавания автомобил както в Европа така и в света, независимо от задвижването.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    109 000 лв не е Цена близка до най евтината тесла която "средно в Европа струва 44 900евро".
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 3 седмици )
    едно дребно на вид нещо което би ме отблъснало от една кола: слагаш кожени седалки и то от изкуствена кожа т.е. найлон и не слагаш вентилация на седалките...резултат: гърба ти е вир вода след само 10-15 мин....(личен опит с Model Y)